1 Mayıs'ta Taksim'de Yine Gerginlik: Polislere Kaldırım Taşıyla Saldırdılar

TAKİP ET

1 Mayıs kutlamalarında yine gerginlik yaşandı. Taksim'e gitmek isteyen gruplar ile polis arasında arbede yaşandı. Grupların kaldırım taşı atması sonucu çok sayıda polisin yaralandığı bildirildi.

Her 1 Mayıs'ta olduğu gibi bu sene de Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamak isteyen gruplar ile polis arasında gerginlik yaşandı. Kutlama yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'na gitmek isteyen gruplar Saraçhane'de toplandı.

Yürüyüş Noktaları Kapatıldı, Alana Girenler Üst Aramasından Geçirildi

Valiliğin kararıyla Taksim Meydanı'na yürüyüş noktaları bariyerler ve TOMA araçlarıyla kapatıldı. Alana girmek isteyen vatandaşlar üst aramasından geçirildi.

Bozdoğan Kemeri'nde Gerginlik ve Arbede

Bozdoğan Kemeri'nde güvenlik önlemi alan ve yolu bariyerlerle kapatan polis ekipleriyle sendika ve meslek örgütleri arasında gerginlik yaşandı. Ellerindeki bayraklarla slogan atarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis ekipleri müdahale etti. Polis ekipleriyle grup üyeleri arasında arbede yaşandı. Gruplar, kaldırım taşlarını sökerek polise attı. Çok sayıda polis yaralanırken olay yerine ambulanslar çağrıldı.

Olayda çok sayıda polisin yaralandığı bildirilirken, gerginliğin nedeni ve olaydaki detaylar tam olarak bilinmiyor. Yetkililerden konuya ilişkin bir açıklama henüz gelmedi.

1 Mayıs kutlamaları her sene gerginliklere sahne olurken, bu seneki olayda da polisin sert müdahalesi ve grupların taş atması dikkat çekti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

1 Mayıs İşçi Bayramı Polis Saldırı