1 Milyonu Aşkın Öğrenci LGS Sınavında

TAKİP ET

1 milyonu aşkın 8. sınıf öğrencisi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına giriyor. İşte sınavın detayları ve önemli bilgiler!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınava girmek isteyen 8. sınıf öğrencileri, 18 Mart-2 Nisan tarihleri arasında elektronik ortamda başvurularını gerçekleştirdi. Bugün, Türkiye genelindeki il ve ilçelerde belirlenen okullarda öğrenciler sınava giriyor.

Sınava Girme Zorunluluğu Yok

Liselere geçişte okulların yaklaşık yüzde 85'i adrese dayalı yerel yerleştirmeyle öğrenci alıyor. Bu nedenle öğrencilerin merkezi sınava girme zorunluluğu bulunmuyor. Ancak, bu yıl LGS merkezi sınavına 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvuruda bulundu.

Sınav Merkezleri ve Özel Durumlar

Sınav, Türkiye genelinde 973 sınav merkezinde, 3 bin 891 okuldaki 62 bin 663 salonda gerçekleştirilecek. Yurt dışında ise 11 sınav merkezinde, 11 okuldaki 35 salonda sınav yapılacak. Ayrıca, özel durumu olan 187 öğrenci evde veya hastanede sınava alınacak. Görme engelli 82 öğrenci ve az gören 292 öğrenci için gerekli tedbirler alındı.

Sınav İçeriği ve Oturumlar

Bu yıl sınav içeriğinde, sınav sürelerinde ve soruların dağılımında herhangi bir değişiklik olmayacak. Geçen yıl deprem nedeniyle sadece birinci dönem konularından soru sorulmuştu. Bu yıl ise 8. sınıf sınav tarihine göre işlenen tüm konular sınav kapsamında olacak.

Merkezi sınavın birinci oturumu saat 09.30'da, ikinci oturumu ise 11.30'da başlayacak. Sınav iki oturum halinde uygulanacak ve toplam 90 çoktan seçmeli soru sorulacak. Birinci oturum 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek. İkinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve 80 dakika sürecek. Birinci oturumda Türkçe, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil; ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden sorular sorulacak.

Nüfus Müdürlükleri Açık Olacak

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, LGS dolayısıyla sınav merkezi olan il ve ilçelerde nüfus müdürlüklerinin 2 Haziran Pazar günü 07.00-10.00 saatlerinde açık olacağını duyurdu. Öğrencilerin sınav günü vakit kaybı yaşamamaları için başvurudan önce sınava giriş belgelerini ibraz ederek ebeveynleri ile müracaat etmeleri gerekiyor.

Sınav Sonuçları ve Tercih Süreci

Sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak ve aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu paylaşılacak. Öğrenciler, sonuçlara göre tercih ve yerleştirme sürecine başlayabilecek.

LGS sınavı liselere geçiş 8. sınıf öğrencileri merkezi sınav sınav tarihleri eğitim haberleri sınav sonuçları lise yerleştirme Samsun Son Dakika