12 Saniyede 25 Milyon Dolarlık Kripto Para Çalmakla Suçlanan Kardeşler Tutuklandı

TAKİP ET

Amerika Birleşik Devletleri'nde 20'li yaşlardaki Anton ve James Peraire-Bueno kardeşler, 12 saniyede 25 milyon dolar değerinde kripto para çalmakla suçlanıyor.

ABD Adalet Bakanlığı'na göre, 24 yaşındaki Anton Peraire-Bueno ve 28 yaşındaki James Peraire-Bueno, elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla tutuklandı. BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Nisan 2023'te gerçekleştirilen bu soygun "türünün ilk örneği" olarak nitelendirildi.

Savcı vekili Lisa Monaco, "Peraire-Bueno kardeşler, ileri derece sofistike bir teknoloji kullanarak aylarca üzerinde çalıştıkları planı saniyeler içinde uygulayarak 25 milyon dolar değerinde Ethereum çaldı" dedi. Kardeşlerin, Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) aldıkları eğitimde edindikleri özel becerileri kullanarak Ethereum'un para transfer işlemlerini doğrulama sürecini sömürdükleri belirtildi.

Başsavcı Damian Williams, "Sanıkların planı blok zincir sisteminin sağlamlığı hakkında soru işaretleri doğurdu" açıklamasında bulundu. Bitcoin ve Ethereum gibi dijital para birimleri, blok zincir teknolojisiyle dağıtılıyor ve merkezi bir otorite tarafından idare edilmiyor. Ethereum, Bitcoin'den sonra en popüler kripto para birimi olarak kabul ediliyor.

Tutuklanan kardeşlerin, bekleyen özel transfer işlemlerine hileli yollardan erişim sağlayarak Ethereum yatırımcılarının kripto paralarını ele geçirdikleri iddia ediliyor. Müfettişler, bu olayı "the Exploit" olarak adlandırıyor. Ethereum temsilcilerinin çaldıkları parayı geri vermelerini istemesine rağmen, kardeşlerin parayı geri vermeyi reddettiği ve kara para aklama yoluna gittikleri de ifade edildi.

Savcılar, bu kadar "değişik" bir dolandırıcılık biçiminin ilk kez bir suç davasının konusu olduğunu vurguluyor. Kardeşler, mahkeme tarafından suçlu bulunursa 20'şer yıldan fazla hapis cezası alabilir.

12 saniyede 25 milyonluk kropto para vurgunu suçlu kardeşler yakalandı ABD eyaleti dünya samsun haber gündem haber