13 Yaşındaki Yağız Kaan Erdoğmuş Magnus Carlsen'i Mat Etti

TAKİP ET

13 yaşındaki Yağız Kaan Erdoğmuş, Magnus Carlsen'i 41.2 saniyede mat etti ve dünyanın en genç büyük ustalarından biri oldu.

13 yaşındaki milli satranç oyuncumuz Yağız Kaan Erdoğmuş, katıldığı turnuvada dünyanın gelmiş geçmiş en iyi satranç oyuncusu olarak kabul edilen Magnus Carlsen ile karşılaştı. Yağız Kaan, bu karşılaşmada Carlsen'i sadece 41.2 saniyede mat etmeyi başardı.

Dünyanın En Genç Büyükustası

Geçtiğimiz aylarda Grenke Açık Satranç Turnuvası'nda mücadele eden Yağız Kaan, son normunu da tamamlayarak Büyükusta (Grandmaster - GM) unvanını elde etmişti. Henüz 12 yaşında bu unvanı kazanan Yağız Kaan, dünya satranç tarihinin en genç GM'leri arasında 4. sırada yer aldı.

Genç GM'lerin Listesi

Dünyanın en genç GM'si sıralamasında ABD'li Abhimanyu Mishra (12 yıl 4 ay 25 gün) ilk sırada yer alırken, onu Ukrayna'dan Sergey Karjakin (12 yıl 7 ay), Hindistan'dan Gukesh Dommaraju (12 yıl 7 ay 17 gün) ve Türkiye'den Yağız Kaan Erdoğmuş (12 yıl 9 ay 30 gün) takip ediyor. Türkiye'de satranç sporunda 2012 yılından bu yana büyükusta sayısı artarak 16'ya ulaştı.

Türk Satranç Sporunda Büyük Başarı

Yağız Kaan Erdoğmuş'un elde ettiği bu başarı, Türk satranç sporunun ne kadar geliştiğini ve yetenekli genç oyuncular yetiştirdiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye, satranç sporunda dünya çapında ses getiren oyuncularıyla gurur duyuyor.

Yağız Kaan Erdoğmuş Magnus Carlsen satranç büyükusta Grandmaster Grenke Açık Satranç Turnuvası