16 İlde DEAŞ'a Darbe: 45 Şüpheli Yakalandı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 45 şüphelinin yakalandığını ve çok miktarda döviz ile TL'nin ele geçirildiğini açıkladı.

16 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik büyük çaplı operasyonlar düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bozdoğan-48" adı verilen operasyonlara ilişkin detayları ve görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Yerlikaya, teröristlere karşı amansız bir mücadele verdiklerini ve son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmadan çalışacaklarını vurguladı.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar, Ankara, Antalya, Aydın, Düzce, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Sakarya ve Şanlıurfa'da gerçekleştirildi. Operasyonlar sonucunda 45 şüpheli yakalandı.

Operasyonlarda ayrıca çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile birlikte birçok dijital materyal ele geçirildi. Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerini kullandı.

16 ilde DEAŞa operasyon Bozdoğan-48 operasyonu içişleri bakanı yerlikaya terör örgütü deaş 45 şüpheli yakalandı asayiş samsun haber gündem haber