16 İlde Sarı Kodlu Uyarı: Kuvvetli Sağanak ve Fırtına Bekleniyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 ilde kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı yaptı. Detaylar ve hava durumu tahminleri için okuyun.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun çeşitli bölgelerinde kuvvetli rüzgar ve sağanak yağışların etkili olacağını bildirdi. İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz'in bazı kesimlerinin olumsuz hava koşullarından etkileneceği belirtildi.

Hangi İller Etkilenecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Uyarı yapılan iller şu şekilde sıralandı: Artvin, Çankırı, Çorum, Erzurum, Giresun, Kars, Kastamonu, Ordu, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat, Bayburt, Bartın, Ardahan ve Karabük.

Beklenen Hava Koşulları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, ülkemiz genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara'nın doğusu, Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Kahramanmaraş çevreleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Kuvvetli Yağış ve Fırtına

Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda bugün görülecek yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

hava durumu meteoroloji uyarısı sarı kodlu uyarı kuvvetli sağanak Fırtına İç Anadolu Doğu Anadolu Karadeniz samsun haberleri