17 İlde Narkoçelik-18 Operasyonu: 272 Zehir Taciri Yakalandı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Jandarma tarafından gerçekleştirilen "Narkoçelik-18" operasyonlarında, uyuşturucu madde imalatçıları ve sokak satıcılarına yönelik geniş çaplı baskınlar düzenlendi. Operasyonlar sonucunda 1 ton 57 kg uyuşturucu madde ve 16 milyon 218 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi ve 272 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada operasyonların 17 ilde Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyonlarda Adana, Antalya, Aydın, Ağrı, İstanbul, Diyarbakır, Edirne, Nevşehir, Çankırı, İzmir, Osmaniye, Hatay, Çanakkale, Bingöl, Elazığ, Erzincan ve Tokat il jandarma komutanlığı ekiplerinin görev aldığını dile getirdi.

Toplamda 210 ekip ve 865 jandarma personelinin katıldığı operasyonlarda 1 ton 57 kilogram uyuşturucu madde ve 16 milyon 218 bin uyuşturucu hapın ele geçirildiğini belirten Bakan Yerlikaya, "Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Uyuşturucu satıcılarının geleceğimizi ve toplumumuzu zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz." dedi.

Narkoçelik-18 Operasyonu 17 ilde operasyon 272 zehir taciri yakalandı asayiş içişleri bakanı yerlikaya açıklama samsun haber gündem haber