2024 Sulama Ücret Tarifesi Belirlendi

TAKİP ET

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 2024 yılı sulama tesisleri işletme ve bakım ücretleri bitki çeşidine göre 43 ile 1858 lira arasında değişecek.

2024 Yılı Sulama Tesisleri İşletme ve Bakım Ücret Tarifelerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girdi. Yeni tarife, bitki çeşidine ve sera kullanımlarına göre dekar başına 43 lira ile 1858 lira arasında değişiklik gösteriyor. 1000 metreküp su ücreti ise 43 lira ile 690 lira arasında olacak.

Ücret Tarifeleri ve Tesisler

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından işletilen ve yüklenici firmalarca yönetilen birçok sulama tesisinden 2024 yılı için alınacak işletme ve bakım ücretleri belirlendi.

İşte bazı tesisler ve uygulanacak ücret tarifeleri:

Ağrı'da Eleşkirt

Tunceli'de Akpazar

Elazığ'da Kuzuova

Van'da Van ve Gürpınar

Bursa'da Dağdibi

İzmir'de Rahmanlar

Adana'da İmamoğlu 4. kısım ve Meletmez

Erzurum'da Kirazlı

Elazığ'da Kanatlı

Diyarbakır'da Başlar

Kayseri'de Bünyan Sarıoğlan

Şanlıurfa'da Viranşehir 1. ve 2. kademe, Mardin Ceylanpınar ovaları 2. ve 3. kısım

Sivas'ta Nevruz

Gümüşhane'de Sadak ve Günbatur

Kastamonu'da Bezirgan Hazım Kılıç, Çay ve Hasanlı

Çanakkale'de Taşoluk

Bitki Yetişme Süresi ve Ücretlendirme

Sulama tesisleri işletme ve bakım ücreti, bitkilerin yıl içindeki yetişme süresine göre tespit edilecek. Aynı parsele yıl içinde farklı bitkiler ekildiğinde, her bitki için ayrı işletme ve bakım ücreti uygulanacak. Yıllık ücretler, sulama sayısına bakılmaksızın parsel sahibinden, kiracıdan veya ortakçıdan alınacak.

İndirim Koşulları

Aynı parsele farklı bitkiler ekildiğinde, önceki bitkinin sulanmış olması şartıyla sonraki bitkiler için işletme ve bakım ücreti yüzde 20 indirimli uygulanacak. Kendi motopomplarıyla (yağmurlama ve damla sulama dahil) sulama yapan çiftçiler için ise bu ücret yüzde 50 indirimli olacak.

Yeni tarifelerle ilgili detaylar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve çiftçilere önemli indirimler sağlanıyor. Bu düzenlemeler, çiftçilerin maliyetlerini düşürmeye yardımcı olacak ve sulama yönetimini daha etkin hale getirecek.

2024 Yılı Sulama Tesisleri İşletme ve Bakım Ücret Tarifeleri Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Sulama Ücret Tarifesi Belirlendi samsun haber gündem haber