25 Mayıs Festivali'nde Muhteşem Final

TAKİP ET

Atatürk ve silah arkadaşlarının 105 yıl önce Havza'ya gelişinin kutlandığı 25 Mayıs Festivali'nin finali muhteşem Yayla Şenliği ile gerçekleşti. Çeşitli etkinliklerin yer aldığı şenlikte vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

Samsun'un Havza ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Havza'ya gelişinin 105. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali, yoğun halk katılımıyla gerçekleşen Yayla Şenliği ile final yaptı.

KEŞKEK İKRAM EDİLDİ

Havza Belediyesi tarafından bu yıl 29'uncusu düzenlenen festival etkinlikleri kapsamında Aslançayır Yaylası'nda gerçekleştirilen şenliklerde Havza Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından hazırlanan keşkek Kaymakamı Mustafa Ayvat ve Belediye Başkanı Murat İkiz tarafından vatandaşlara ikram edildi.

Festival kapsamında buzağı yarışması, at yarışları, cirit gösterisi, motor gösterileri, uçurtma şenliği, halat çekme, çuval yarışı gibi oyun ve etkinlikleri düzenlendi. Etkinliklerde şenliğe katılanlara ücretsiz uçurtma dağıtıldı. Şenlik yerel sanatçı Osman Öztekin'in sahne aldığı konser ile devam etti.

DOLU DOLU FESTİVAL

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, muhteşem bir katılımla bir hafta süren 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali'nin son etkinliğini düzenlediklerini belirtti.

Başkan Murat İkiz, "Festival haftamızı ilçemize yakışır şekilde kutladık. Yayla Şenliği ile festivalimize muhteşem final yaptık. Festivalin son gününde tüm Havzalılara, çevre kent ve ilçelerden gelen vatandaşlara teşekkür ediyorum. Ayrıca festivalimizin düzenlenmesinde emeği geçen ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

 

Atatürk ve silah arkadaşlarının Havza'ya gelişinin 105. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali düzenlenen yayla şenliği ile sona erdi.

Şenliklere AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, AK Parti Havza İlçe Başkanı Mustafa Kurkmazlı, MHP Havza İlçe Başkanı İbrahim Yüksel, Havza Muhtarları Derneği Başkanı Adem Şahin, Festival Komitesi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

samsun samsun haber son dakika havza