26 Haziran Samsun Gündemi

TAKİP ET

Samsun'da 25 Haziran'da meydana gelen önemli gelişmelerden notlar. Bizi takip edin Samsun gündemini kaçırmayın...

Düğününü göremedi 

İstanbul'dan Samsun'a düğünü için gelen ve kına gecesinin ardından arkadaşları ile denize girip kaybolan Cihan Yılmaz'dan acı haber geldi. 

 

Anıt Park alkoliklerin istilası altında 

Samsun'da Atatürk Anıtı'nın bulunduğu park, alkoliklerin istilası altında bulunuyor. Alınan önlemlerde işe yaramadığı görülüyor.


Bedri Yaşar İYİ Parti'den istifa etti 

İYİ Parti eski Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, İYİ Parti'den istifa etti. Yaşar, helallik istedi. 


Dereköy sakinleri yollardan şikayetçi 

Samsun'un 19 Mayıs ilçesi Dereköy sakinleri, bozuk yollardan şikayet etti. Vatandaşlar yolların yapılmasını talep etti. 


Kül olan fabrikada yeniden yangın çıktı 

Samsun'da 28 Mayıs'ta meydana gelen yangında zarar gören soğutma fabrikası, bakım-onarım çalışmaları esnasında tekrar yanmaya başlayınca ekipler seferber oldu. 


Samsun'dan 6 firma ilk 500 içinde 

STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İSO’nun 2023 raporuna göre 'Türkiye'nin İlk 500 Sanayi Kuruluşu' içinde yer alan 6 Samsunlu firmayı tebrik ederek, "Tüm çabamız Samsun’un daha iyi yerlerde olması için" dedi. 


Uzlu'dan HHALK'a başsağlığı ziyareti 

Samsunlu yönetici ve çeşitli STK'larda görevler almış iş insanı Temel Uzlu, HHALK'ın Köşe Yazarı Mehmet Aksoy'un hayatını kaybetmesinin ardından gazetemizi ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti. 


Karadeniz'i bilmeyenler özellikle boğuluyor 

OMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Uzun, can alan Karadeniz'de ki RİP akıntısına dikkati çekerek uyarılarda bulundu. 


Canik'te parklar gün boyu izleniyor

Canik Belediyesi tarafından hazırlanan "Güvenli Parklar" projesi kapsamında ilçenin merkezi noktalarına yeni sosyal yaşam alanları kazandırılıyor.


İlkadım'da kadınlar üretiyor

İlkadım Belediyesi ve HEM işbirliğinde açılan kurslara katılan kadınlar ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri satışa sunuyor.


Silahlı saldırganlar cezaevinde 

Samsun'da iki grup arasında çıkan ve 6 kişinin yaralandığı silahlı çatışmayla ilgili gözaltına alınan 9 kişiden 2'si mahkemece tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 7 kişi ise serbest bırakıldı.


Samsunlu gençlere davet!

Samsun'da her yıl düzenlenen Gençlik ve Kültür Kampları'na başvurular başladı. Kamplara 11-24 yaş aralığındaki gençler başvurabilecek.

 

Atakum sahili scooter çöplüğüne döndü!

Samsun'da şehir içi kullanımında büyük artış gösteren özel bir firmaya ait scooterlar, her açıdan tehlike oluşturmaya devam ediyor.


Samsun'da 2024 Sulama Sezonu


Samsun’da 15 Nisan’da başlayan 2024 yılı sulama sezonunda toplam 445 bin 130 dekar tarım arazisi sulanacak, ülke ekonomisine 3,6 milyar TL katkı sağlanacak.