30 Yıllık Ekipmanlarla Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Zafer

TAKİP ET

Eskişehir'den gelen milli sporcu Zeynep Yiğit, Slovakya'da gerçekleştirilen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda mücadele etti. 25-30 yıllık ekipmanlarla antrenman yapan Yiğit, sağ kolda birinci olarak büyük bir başarı elde etti.

Slovakya'da düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda, milli sporcu Zeynep Yiğit'in sağ kolda birincilik elde etmesi büyük bir gurur kaynağı oldu. 18 Yaş Genç Kızlar kategorisinde yarışan Yiğit, sol kolda da dördüncü oldu ve daha iyisini hedefliyor.

Zeynep Yiğit'in antrenmanlarını gerçekleştirdiği Şehit Anıl Gül Spor Salonu'nda, yaklaşık 30 yıllık ekipmanlar kullanıldığı belirtildi. Bu zorlu koşullara rağmen milli sporcu, azmi ve kararlılığıyla büyük bir başarı elde etti.

Milli bilek güreşçisi Zeynep Yiğit, elde ettiği birincilikle ilgili, "Ülkemi sağ kolda birincilikle temsil ettim. O konuda gururluyum. Sol kolda da 4’üncü oldum. Benim için iyi bir derece değil ama daha iyisi için uğraşacağım" dedi.

Antrenörü Murat Çalık ise ekipmanların eski olmasına rağmen, Zeynep'in başarısına katkı sağladıklarını ifade etti. Çalık, salonun yaklaşık 25-30 yıllık ekipmanlarla donatıldığını ve kendi imkanlarıyla çalıştıklarını belirtti.

Zeynep Yiğit, şimdi Moldova'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor.

eskişehir milli sporcu Zeynep Yiğit 30 Yıllık Ekipmanlarla Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası spor samsun haber gündem haber