50 Milyon Liralık 'Ücretsiz Tatil Kazandınız' Vurgunu Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Yalova'da faaliyet gösteren bir çete, "Ücretsiz tatil kazandınız" vaadiyle kandırdıkları kişileri devre mülk dolandırıcılığına sürükleyerek 50 milyon liradan fazla haksız kazanç elde etti. Operasyon sonucunda 29 zanlı gözaltına alındı.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iki yıl önce başlattığı soruşturma kapsamında yapılan operasyonda, Yalova merkezli 5 ilde sözde devre mülk satışıyla dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen çetenin faaliyetleri deşifre edildi. Çete üyeleri, "Ücretsiz tatil kazandınız" mesajı ve paylaşımlarıyla insanları otele çağırıp, ardından devre mülk satışı adı altında dolandırdı.

Operasyon kapsamında yapılan araştırmalar sonucunda, zanlıların Yalova'nın Termal ilçesinde bir termal otelde hedefledikleri kişilere devre mülk hissesi sattıkları ancak tatil yapmalarına izin vermediği, ayrıca aidat ödemek istemeyenleri icra ile tehdit ettikleri tespit edildi.

Başsavcılığın genişlettiği soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Yalova, Adana, İstanbul, Kütahya ve Aydın'ın Kuşadası ilçesinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Bu operasyonlarda çok sayıda materyal ele geçirilirken, çetenin yöneticileri başta olmak üzere 29 zanlı gözaltına alındı.

Çete üyelerinin, "ücretsiz tatil kazandınız" vaadiyle otele getirilen kişilere zorunlu toplantılara katılmalarını sağlayarak devre mülk satın almaya ikna etmeye çalıştıkları ve bu yolla haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. Ayrıca, bazı mağdurların çete üyeleri tarafından ikinci kez dolandırıldığı belirlendi.

Çetenin, mağdurların kendilerine ulaşmasını engellemek amacıyla 21 ayrı şirket kurarak faaliyetlerini sürdürdüğü tespit edildi. Ayrıca, eski çalışanlar aracılığıyla mağdurları tekrar tuzağa düşürdüğü ve yüksek kar vaadiyle kredi çektirerek haksız kazanç sağladığı da ortaya çıktı.