54 yıllık rekabet! Samsunspor – Beşiktaş…

TAKİP ET

Yılport Samsunspor ile Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında 26 Kasım Pazar günü 54 yıllık rekabette 65. kez karşı karşıya gelecek. İşte detaylar...

SON DAKİKA SAMSUNSPOR HABER | Kırmızı-Beyazlılar, milli ara sonrasında oynanacak olan Trendyol Süper Lig’in 13. haftasında evinde Türkiye’nin köklü kulüplerinden Beşiktaş eli karşı karşıya gelecek.

SON MAÇI KAZANMIŞTIK

İki takım son olarak tam 4 bin 244 gün önce İnönü Stadyumu’nda karşı karşıya gelmiş ve Yılport Samsunspor bu mücadeleyi Murat Yıldırım’ın golü ile 1-0 kazanmıştı. 

TOPLAMDA BEŞİKTAŞ ÇOK ÜSTÜN

İki tamımın 1969 yılında başlayan rekabetinde oynanan 64 maçta Kırmızı-Beyazlılar 11 kez sahadan 3 puanla ayrılırken, Beşiktaş ise 37 kez galibiyet sevinci yaşadı. 16 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Samsun’da oynanan maçlarda ise Kırmızı-Beyazlılar 6 kez, Siyah-Beyazlılar da 15 kez sahadan galip ayrılmayı başardı. 9 karşılaşmada ise taraflar eşitliği bozamadı.

PERDEYİ SERKAN AYKUT AÇTI

Yılport Samsunspor’un 25 Ocak 2004 tarihinde İnönü Stadı’nda Beşiktaş ile oynadığı karşılaşma, Türk futbol tarihinin unutulmaz maçları arasına girmişti. Bunun nedeni ise ev sahibi takımın gördüğü 5 kırmızı karttı. Samsunspor, Serkan Aykut’un golü ile 1-0 öne geçmiş, ardından Pancu skoru 1-1 yapmıştı. Maçın 25. dakikasında Beşiktaşlı Zago’nun kırmızı kart görmesinin ardından olanlar oldu.

GOLLER DE KARTLAR DA PEŞPEŞE

Sinirlerin iyice gerildiği mücadelenin 40. dakikasında İbrahim üzülmez, 44. dakikasında da Ahmet Yıldırım kırmızı kart görünce Beşiktaş sahada 8 kişi kaldı.  Samsunspor’un 50’de Adnan Güngör,  55’de Serkan Aykut ve 67’de Krita’nın golleriyle skoru 4-1’e getirmesi, ev sahibi takımın sinirlerini iyice bozmuştu. 69’da Pancu, 84’te de İlhan Mansız’ın kırmızı kart görmesi ile Beşiktaş sahada 6 kişi kaldı.

DAHA ATMAYIN DERCESİNE GERİ ÇEKTİ

Art arda çıkan kırmızı kartlar sonrasında hakem Cem Papila, karşılaşmayı tatil etmek zorunda kalmıştı. İki takım arasındaki bu ilginç mücadele, Türk futbol tarihinde 5 kırmızı kartla maç olarak yerini almış. Bu karşılaşmada akıllarda kalan bir diğer olay ise dönemin Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık’ın skor 4-1 olduktan sonra sahadaki futbolculara “Daha atmayın” dercesine geri çekilmelerini söylemesiydi.