7 Yıl Önce Elleriyle Yaptıkları Ev Kül Oldu

TAKİP ET

Samsun'un Bafra ilçesinde 7 yıl önce kendi elleriyle yaptıkları evleri çıkan yangında kül olan Gülay ve İsmail Demir çifti, yaşadıkları zor günleri anlattı ve destek çağrısında bulundu.

Bafra'nın Ozan Mahallesi'nde 8 Mayıs'ta meydana gelen yangında, 7 yıl önce yaptıkları evleri tamamen küle dönen Demir ailesi, 3 çocuklarıyla birlikte zor koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor. Yangının ardından yan tarafta derme çatma bir inşaatta hayvanlarına bakarak yaşamlarını sürdüren aile, gelen yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyor. Evlerini yeniden inşa edebilmek için AFAD ve yardımseverlerden destek bekleyen Demir ailesi, umutlarını kaybetmediklerini belirtti.

Yangın günü evde tek başına olduğunu anlatan İsmail Demir, eşinin ve çocuklarının evde olmamasına sevindiğini belirterek, yangının başladığı anda ne yapacağını şaşırdığını ifade etti. Ahırda hayvanları olduğunu ve evde bidonlarda benzin bulunduğunu hatırlayınca hemen onları dışarı çıkarmak için koştuğunu söyledi. Komşularının yardımı sayesinde hayvanları kurtarabildiklerini ve kendisinin de dumandan etkilendiğini belirtti.

Olayı duyar duymaz Bafra’dan olay yerine gelen eşi Gülay Demir, yangın haberini alır almaz çok korktuğunu ve tek tesellisinin eşine ve hayvanlara bir zarar gelmemiş olması olduğunu ifade etti. 7 yıl önce büyük uğraşlarla tahtadan bir ev yaptıklarını söyleyen Gülay Demir, "Bir 7 yıl daha uğraşır tekrar evimizi yaparız. Yeter ki canımıza bir şey gelmesin" diye konuştu.

Demir ailesi, evlerinin yeniden inşası için başlattıkları mücadelede, hayırseverlerin ve ilgili kurumların desteğini bekliyor.

samsun samsun haber son dakika yangın