800 km pedal çevirip Samsun toprağı taşıdı

TAKİP ET

SAMKON'un destekleriyle Samsun'dan 14 Mayıs tarihinde yola çıkan bisiklet sporcusu Ömer Çağa, 800 kilometre pedal çevirerek İstanbul'a taşıdığı toprak ve bayrağı, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde genç doktor ve hemşirelere teslim etti.

İstanbul'da faaliyet gösteren Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON), 105 yıl önce Milli Mücadele meşalesinin yakıldığı Samsun'dan dünyanın başkenti İstanbul'a 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle dikkat çeken bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'İşte Benim Doğum Günüm' dediği 19 Mayıs 1919 yılında Samsun'dan başlattığı özgürlüğün nişanesi Milli Mücadele'nin 105'nci yıl dönümünde SAMKON tarafından etkinlik düzenlendi.

800 KM PEDAL ÇEVİRDİ

'Kurtulan değil, kurtaran şehir' mottosuyla 14 Mayıs tarihinde Samsun'dan yola çıkan bisiklet sporcusu Ömer Çağa, 800 kilometre pedal çevirdi. Yanında getirdiği toprak ve bayrak, İstanbul'da kendisini karşılayan genç sporcular Ecrin Akyüz, Ege Temel ve Furkan Genç'in de katılımıyla Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde düzenlenen törende genç doktor ve hemşirelere teslim edildi.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ve yönetiminin de hazır bulunduğu törende duygu dolu anlar yaşandı. SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşcı, "105 yıl önce yakılan meşalenin aydınlattığı yolda her sene önemli sosyal projeler düzenliyoruz. 14 Mayıs'ta Samsun Tütün İskelesi'nden yola çıkan Beylikdüzü Kırlangıç Bisiklet Kulübü sporcularımızdan Ömer Çağa, memleketimiz Samsun'umuzun öz toprağını, ay yıldızlı bayrağımızı 800 km yol kat ederek, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi'ne teslim etti" dedi.

Hastanenin Kurucu Başhekimi Dr. Sedat Azak ise, "Atamızın izindeyiz, daima öyle kalacağız. Samsun'da, İstanbul'da ve vatanımızın her bir karış toprağında onun mirasını gençliğe taşımaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu. 

BENİ TÜRK HEKİMLERİNE EMANET EDİNİZ

Genç sporcu Ömer Çağa da, "Atamız Samsun'da bağımsızlık meşalesini yaktı. Ben de bir Türk genci olarak aynı duygularla Samsun'dan yola çıktım, Kurtuluş Yolu rotasını takip ederek bisikletimle İstanbul'a geldim. Samsun'dan getirdiğim vatan toprağımı ve şanlı al bayrağımı, "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz." diyen Atamın sözü ile sizlere teslim etmekten gurur duyuyorum" sözleriyle duygu dolu anlar yaşattı.

Programa; Üniversite Dekanı Prof. Dr. Demir Budak, Hastane Genel Müdürü Arzu Kaya Öztaş, Kurumsal İletişim Yöneticisi Melda Tunçel, SAMKON yönetim kurulu üyeleri, federasyon ve dernek başkanları, hastane yöneticileri, doktor ve hemşireler, Tıp Fakültesi öğrencileri, Beylikdüzü Kırlanğıç Bisiklet Kulübü Başkanı Haluk Karataş ve sporcular katıldı.

samsun samsun haber SAMKON Son dakika toprak bisiklet