81 İl Diken Üzerinde Meteorolojiden Felaket Uyarısı

TAKİP ET

Ülke genelinde beklenen yağışlarla birlikte uzmanlar, bu dönemin aslında daha iyi günlerimiz olduğunu belirtiyor ancak, yağışların beraberinde bazı riskleri de getirdiğine dikkat çekiyor. Meteoroloji kaynağı Hava Forum, sosyal medya hesapları üzerinden kırkikindi yağmurlarının başladığını duyurdu ve halkı gelecek felaketlere karşı tedbirli olmaya çağırdı.

Ülke genelinde son dönemde artan yağışlar, meteoroloji uzmanları tarafından ciddi bir uyarı niteliği taşıyor. Kırkikindi yağmurlarının başlamasıyla birlikte sel, toprak kayması, ve su baskını gibi doğal afetlerin riski artıyor. Meteoroloji kaynağı Hava Forum, bu duruma dikkat çekerek, halkı felaketlere karşı tedbirli olmaya çağırıyor.

Özellikle riskli bölgelerde yaşayanlar, su baskını ve sel gibi felaketlere karşı önlem almalı. Evlerinin çevresindeki drenaj sistemlerini kontrol etmeli ve varsa tıkanıklıkları gidermeliler. Ayrıca, afet durumunda aileleri ve evcil hayvanları güvenli yerlere tahliye etme planları da yapılmalıdır.

Meteoroloji uzmanları, yağışların bir süre daha devam etmesinin beklendiğini ve bu süre zarfında halkın felaketlere karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurguluyor. Yetkililer ise vatandaşları uyarılarına kulak vermeye ve gerekli önlemleri almaya çağırıyor.

Kırkikindi Yağmurları Meteoroloji Samsun için Kuvvetli Yağmur Uyarısı Alarm sel Fırtına Uyarısı