A Milli Futbol Takımı, Son Avrupa Şampiyonu İtalya ile Berabere Kaldı

TAKİP ET

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında son Avrupa şampiyonu İtalya ile 0-0 berabere kaldı.

Bologna'daki Renato Dall'Ara Stadı'nda oynanan müsabakada, her iki takım da gol pozisyonu üretmekte zorlandı ve karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi.

Ay-yıldızlı ekip, 14 Haziran-14 Temmuz'da Almanya'nın ev sahipliği yapacağı 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) öncesindeki son hazırlık maçını 10 Haziran'da deplasmanda Polonya ile oynayacak. Başkent Varşova'daki PGE Ulusal Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma, TSİ 21.45'te başlayacak.

İlk Yarı

    dakikada İtalya, Pellegrini'nin ceza sahası önünden kullandığı serbest vuruşla gole yaklaştı ancak top üstten dışarı çıktı. 24. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı kornerde Kaan Ayhan'ın kafa vuruşu az farkla auta gitti. 45+4. dakikada İtalya, Cristante'nin kafa vuruşunda top yan direkten döndü ve ilk yarı 0-0 berabere tamamlandı.

İkinci Yarı

    dakikada Dimarco'nun sol kanattan ön direğe yerden gönderdiği topa Retegui vurdu, kaleci Altay meşin yuvarlağı kontrol etti. 63. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun kornerinde Kaan Ayhan'ın aşırdığı topa Merih Demiral vurdu, kaleci Vicario topu çıkardı. 90+3. dakikada Raspadori'nin şutunu kaleci Altay kontrol etti ve mücadele golsüz eşitlikle sona erdi.

Galibiyet Hasreti 4 Maça Çıktı

İtalya beraberliği ile A Milli Futbol Takımı'nın galibiyet hasreti 4 maça çıktı. Türkiye, Avrupa Şampiyonası eleme grubu son maçında Galler ile berabere kalarak EURO 2024 biletini almıştı. Ancak mart ayında oynadığı hazırlık maçlarında Macaristan'a 1-0, Avusturya'ya ise 6-1 mağlup oldu.

İlk Kez Forma Giyenler ve Montella'nın Değişiklikleri

Oğuz Aydın ve Semih Kılıçsoy, ilk kez A Milli Takım formasını giydi. Teknik direktör Vincenzo Montella, İtalya karşısında 1'i zorunlu 6 değişiklik yaptı. Sakatlanan Ozan Kabak'ın yerine Merih Demiral sahaya sürüldü. Orkun Kökçü, Abdülkadir Ömür, Berat Özdemir, Cenk Özkacar ve Semih Kılıçsoy ikinci yarıda oyuna dahil oldu.

Montella'nın Açıklamaları

Maç sonrası basın toplantısında Montella, "Sert bir maçtı, aradığımız takım ruhunu sahada yakalama fırsatımız oldu," dedi. Ozan Kabak'ın sakatlığı hakkında üzgün olduğunu belirten Montella, takımın daha fazla geliştirilmesi gereken yönleri olduğunu vurguladı.

Spalletti'nin Değerlendirmeleri

İtalya Teknik Direktörü Luciano Spalletti, "Zorlanacağımızı düşünüyordum ve öyle de oldu. Daha kaliteli bir oyun oynayabilirdik," ifadelerini kullandı. Spalletti, Türkiye'nin fiziksel olarak iyi oynadığını ve hücum pozisyonları bulmakta zorlandıklarını belirtti.

A milli futbol takımı avrupa şampiyonu italya ile maç maç berabere futbol spor euro 2024 hazırlık maçı samsun haber gündem haber