A Milli Takımımızın Çekya Karşısında İlk 11'i Belli Oldu

TAKİP ET

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü ve son maçında Çekya ile karşı karşıya geliyor. Üst tura çıkmak için 1 puanın yeterli olduğu mücadele öncesinde 11'ler açıklandı.

Türkiye'nin İlk 11'i:

Mert, Mert Müldür, Samet, Merih, Ferdi, İsmail, Salih, Hakan, Arda, Barış Alper,  Kenan

Çekya'nın İlk 11'i:

Stanek, Holes, Hranac, Coufal, Barak, Chytil, Provod, Jurasek, Krejci, Hlozek,  Soucek

Maçı Rumen Hakem Yönetecek

Türkiye ile Çekya arasındaki karşılaşmayı Romanya'dan hakem Istvan Kovacs yönetecek. Kovacs'ın yardımcıları yine Romanya'dan Vasile Marinescu ve Ovidiu Artene olacak. Müsabakanın dördüncü hakemi Norveç Futbol Federasyonu'ndan Espen Eskas, VAR hakemi ise Polonyalı Tomasz Kwiatkowski olacak.

Grup İkinciliği İçin 1 Puan Yeterli

A Milli Takım'a grup ikinciliği için 1 puan yeterli olacak. Ay-yıldızlı ekip, galibiyet ya da beraberlik halinde grubu ikinci sırada tamamlayarak diğer maçın sonucuna bakmaksızın adını son 16 turuna yazdıracak.

Eğer milli takım Çekya karşısında mağlup olursa, grup üçüncülüğü için Gürcistan'ın Portekiz karşısında puan kaybetmesini bekleyecek. Bu durumda Türkiye, 6 grubun en iyi 4 grup üçüncüsü arasına girerse yine bir üst tura yükselme şansına sahip olacak. Ancak Gürcistan kazanırsa, Türkiye grubu son sırada tamamlayarak turnuvaya veda edecek.

Milli Takım grubu 2. sırada tamamlarsa, Hollanda, Fransa veya Avusturya'nın ilk sırada yer alma şansının sürdüğü D Grubu'nun lideri ile eşleşecek. Türkiye, en iyi dört 3'üncüler arasına girmesi halinde ise B Grubu'nun ya da C Grubu'nun lideri ile karşılaşacak