ABD'den Türkiye'ye Açıklama: "Farklı Görüşlere Sahibiz"

TAKİP ET

Beyaz Saray, Türkiye'nin Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına müdahil olma kararıyla ilgili farklı görüşleri olduğunu belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi İletişim Danışmanı John Kirby, Türkiye'nin Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına müdahil olma kararı hakkında konuştu. Kirby, "Bu konuda farklı görüşlere sahip olduğumuz aşikâr ancak bu durum, değerli bir NATO müttefiki olan Türkiye ile ilişkilerimizi zedelemez" dedi.

Kirby, Türkiye ile bazı konularda aynı fikirde olmayabileceklerini ancak yine de müttefiklerine değer verdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beyaz Saray ziyaretinin ertelenmesinin sebeplerinden birinin bu konu olup olmadığı da sorulduğunda ABD'li yetkili, Erdoğan'ın seyahatine ilişkin herhangi bir açıklamasının olmadığını ifade etti.

Öte yandan, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretinin programlarının uymaması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Her iki tarafın da üst düzey diyalogları sürdüreceği vurgulandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi İletişim Danışmanı John Kirby ABDden Türkiyeye Açıklama dünya samsun haber gündem haber beyaz saray