ABD Yeni Rusya Yaptırımlarıyla Türk Şirketlerini Hedef Alıyor

TAKİP ET

ABD Maliye Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna krizi nedeniyle aldığı yaptırımları ihlal etme çabalarına karşı yeni yaptırımlar açıkladı. Bu yaptırımlar kapsamında Türkiye, Belçika ve Çin'deki bazı şirketler de hedef alındı.

ABD'nin yeni yaptırım listesi, Rusya'nın savunma sanayiini, kimyasal ve biyolojik silah programlarını ve savunma imalatı için kritik malzemeleri sağlayan üçüncü ülkelerdeki şirket ve kişilere odaklanıyor.

Toplamda yaklaşık 300 şirket, kişi ve kurumu hedef alan bu yaptırımların yaklaşık 60'ı Azerbaycan, Çin, Belçika, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Slovakya gibi ülkelerde yer alıyor. ABD Maliye Bakanlığı, söz konusu ülkelerdeki bazı şirketleri, Rusya'ya teknoloji ve ekipman sağlamakla suçluyor.

Özellikle Hong Kong ve Çin'deki bazı şirketler, Rus ordusuna jammer, sensor ve insansız hava aracı motoru gibi malzemeleri tedarik etmekle itham ediliyor.

Washington, bu yaptırımlarla Rusya'nın Batı ülkelerinin uyguladığı yaptırımları delme girişimlerini önlemeye çalışıyor.

ABD Maliye Bakanlığı rusya ukrayna savaş Rusya Yaptırımları Türk Şirketleri hedef ABD in yeni yaptırım listesi ekonomi dünya samsun haber gündem haber