Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 'Yeni anayasa için mücadele vereceğiz'

TAKİP ET

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sinop ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda, "Katılımcı, demokratik, sivil, temel hak ve özgürlükleri öne alan bir anlayışla yeni bir anayasayı yapmanın mücadelesini vereceğiz" dedi.

Bakan Tunç, Sinop Valiliği'ni ziyaretinin ardından Adalet Sarayı, Sinop Barosu ve Sakarya Caddesi'nde esnafları ziyaret etti. AK Parti'nin kültür merkezinde düzenlenen proje tanıtım toplantısında, Sinop'un güzelliklerine vurgu yaparak, belediyecilik anlayışının hızla gelişeceğine inandığını belirtti.

Bakan Tunç, son 22 yılda gerçekleştirdikleri anayasa reformlarına değinerek, kadın hakları, çocukların korunması, özel hayatın korunması, kişisel verilerin korunması gibi alanlarda yapılan değişiklikleri ve demokrasi standartlarını yükselten reformları hatırlattı. Hükümet sistemiyle birlikte gerçekleşen yönetim reformuna da vurgu yaparak, bu kazanımları koruyarak yeni bir anayasa yapma sözü verdi.

Deprem bölgelerine yardımların devam ettiğini belirten Tunç, terörle mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini ve ülkenin gelişimini, kalkınmasını sağlarken deprem bölgelerinin yeniden ayağa kaldırılacağını ifade etti. Bakan Tunç, 31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala, Sinop'a yapılacak güzel hizmetler için destek istedi ve partisinin belediye başkan adayı Yakup Üçüncüoğlu'na destek çağrısında bulundu.

Proje tanıtım toplantısının ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a yöresel Sinop Bıçağı hediye edildi. Bakan Tunç'a ziyaretinde AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun ve AK Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Yakup Üçüncüoğlu eşlik etti.