ADD Başkanı Yelekin'den Samsun Kültür Festivali Eleştirisi

TAKİP ET

ADD Samsun Şube Başkanı Birol Yelekin, Samsun Kültür Festivali afişlerinde Atatürk'ün yer almamasını eleştirerek yetkililere çağrıda bulundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Birol Yelekin, Samsun Kültür Yolu Festivali hakkında basın açıklaması yaptı. Yelekin, festivalin 8 Haziran’da başlayıp 16 Haziran’a kadar devam edeceğini belirterek, etkinliğin Samsun ve çevresinin kültürel değerlerine farkındalık kazandırmayı amaçladığını vurguladı. Yelekin, hazırlanan internet sitesi ve sosyal medya sayfalarında bu amaca yönelik bir çaba olduğunu ifade ederek, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.

ATATÜRK TEMASI VURGULANDI

Ancak Yelekin, festivalin afişlerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi kişiliğine yeterince yer verilmemesinden dolayı üzüntü duyduklarını dile getirdi. Yelekin, “Samsun gibi milli mücadelenin başkenti, kurtuluşun ilk adımının atıldığı, kültürel ve tarihi değeri yüksek olan bir kentte bu denli büyük bir festivalin afişinde Atatürk’ün tarihi kişiliğinin kullanılmaması halkımızda üzüntü yaratmaktadır,” dedi.

YETKİLİLERE ÇAĞRI YAPTI

Yelekin, festival hazırlıklarının Samsun’un kültürünü ve tarihini araştırmadan yapılmış olabileceğini belirterek, şehrin simgesinin Saat Kulesi değil, Atatürk Anıtı olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu eksikliğin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu: “Sayın valimiz başta olmak üzere belediye başkanı, il kültür turizm müdürü gibi yetkililerin bu eksikliği düzeltme konusunda girişimde bulunmasını bekliyoruz” dedi.

Yelekin, amaçlarının sadece eleştiri yapmak olmadığını belirterek, halkın değerlerinin görmezden gelinmesiyle halkı birbirine düşman etme hatasından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.Dernek Başkanı, festivalin internet sitesi ve sosyal medya görsellerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a yakışır bir şekilde yer almasının gerektiğini vurgulayarak, bu sayede festivalin gerçek amacına hizmet edeceğini ve şehrin kültürünün ve tarihinin doğru bir şekilde bilinmesini sağlayacağını ifade etti.

ADD Birol Yelekin Samsun Kültür Festivali samsun Mustafa Kemal Atatürk