ADD Samsun Şubesi 30 yaşında

TAKİP ET

ADD Samsun Şubesi, kuruluşunun 30. yıldönümünü Atatürk Anıtı'nda kutladı. Şube Başkanı Birol Yelekin, "ADD olarak herkesi ve her kesimi bir kez daha uyarıyoruz; yayılmaya çalışılan çağ ve akıl dışı gerici anlayışın farkında ve karşısındayız "dedi.

19 Mayıs 1989 tarihinde kurulan Atatürkçü Düşünce Derneği'nin(ADD) 10 Ocak 1994'te oluşturulan Samsun Şubesi, 30. yaşını kutluyor. ADD Samsun Şubesi üyeleri, Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen kutlama programında, 30. Kuruluş yıldönümünün coşkusunu yaşadı. 

KURUCU İSİMLER ANILDI 

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törende konuşan ADD Samsun Şube Başkanı Birol Yelekin, "Şubemiz kurulduğu günden beride her dönem çalışmalarını artırarak büyümeye devam etmiştir. Derneğimizin kuruluşunun 30. Yılını kutlarken başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurucu Genel Başkanımız Prof. Muammer Aksoy’u, devrim şehitlerimizi, Samsun Şube Kurucu Başkanımız Ata Giritli'yi, önceki başkanlarımızdan Aybars Turan ile Derneğimize büyük emekleri olan Dursun Çan ve Muammer Pektaş öğretmenlerimi saygı ve minnetle anıyorum "dedi. 

ADD Samsun Şube Başkanı Birol Yelekin

'ATATÜRK'ÜN İZİNDEYİZ'

ADD Samsun Şube Başkanı Yelekin şöyle devam etti; "Tarihte benzeri görülmemiş bir antiemperyalist ulusal bağımsızlık savaşı zaferi ile yaşam bulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu önderi Atatürk’e, O’nun tam bağımsız, laik ve çağdaş bir ülke, özgür bir ulus yaratma idealine yönelik emperyalizm güdümlü bu menfur saldırılara karşı Atatürkçü Düşünce Derneği olarak herkesi ve her kesimi bir kez daha uyarıyoruz; yayılmaya çalışılan çağ ve akıl dışı gerici anlayışın farkında ve karşısındayız!
Dünyanın yeniden yapılandığı bu dönemde; geleceği planlamamız, kadın erkek milyonlarca yurttaşımızı bilimin baş döndürücü bir hızla ilerlediği, yapay zeka ve benzeri adımlarla şekillenecek yarınlara hazırlamamız, çocuklarımızı analitik düşünce ve bilimsel bilgi ile donatmamız gerekirken akıl ve çağ dışı saplantıların tutsağı gericilikle boğuşmak zorunda kalmak halkımızı derinden yaralamaktadır. 

Şeriat, hilafet çığırtkanlığının karşısına dikilen gençlerimiz var. 
Atatürk’e saygısızlık yapan teğmenlere hadlerini bildiren Atatürkçü teğmenlerimiz var. 
Öğrencilerimizi pedagojik formasyonu olmayan din görevlilerine teslim etme amaçlı ÇEDES adlı projeye geçit vermemek için direnen öğretmenlerimiz, velilerimiz, demokratik kitle örgütlerimiz var. 
Hukuku araçsallaştıran, hukukun üstünlüğü ve kuvvetler ayrılığı ilkelerini umursamayan, demokrasinin olmazsa olmazı laikliği yok sayan siyasi girişimlere direnen hukukçularımız, bürokratlarımız, düşünürlerimiz, sanatçılarımız, aydınlarımız, yurttaşlarımız var. 

Atatürk ilke ve devrimleri ile şekillenmiş kuruluş felsefesinin bugün de sorunlarımıza çare olacağına güvenen, O'nun akıl ve bilim yolunun yürünecek tek doğru yol olduğuna inanan, Kemalizm’in geçmişin bekçiliği değil, geleceğin öncülüğü olduğunu bilen on binlerce üyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği, laik Cumhuriyetimize, üniter ulus devletimize ve ulusal birliğimize olanca gücüyle sahip çıkacak, büyük Atatürk, kemalist devrimciler ve Türk Ulusu’nun ölümsüz eseri ve kutsal emaneti Türkiye Cumhuriyeti’ni emperyalizm ve işbirlikçilerine yem etmeyecek, ilelebet payidar kılacaktır.

Törene, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, ADD yönetim kurulu üyeleri ve üyeler ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.