Adnan Kahveci Parkı park mı, otopark mı?

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin kullanımında olan Kültür Park yerleşkesinin batısındaki 'Adnan Kahveci Parkı' araç sürücüleri tarafından 'otopark' olarak kullanılıyor.

Çocuk oyun alanının da bulunduğu Adnan Kahveci Parkı’nda yeşil alanın büyük bir bölümüne beton dökülmesinden sonra 153 Kent Yönetim Merkezi’nde çalışan personelin yanı sıra çok sayıda sürücü de bu alanı otopark olarak kullanmaya başladı.

PARK BETONLAŞIYOR 

Çocuklarını oyun alanına götüren vatandaşlar, yeşil alanın beton alanına dönüştürülerek otopark gibi kullanılması karşısında şaşkına dönerek “Büyükşehir Belediyesi Zabıtası burayı görmüyor mu?” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) envanterinde Adnan Kahveci Parkı’nın 11 bin 500 metrekare toplam alanda hizmet verdiği, parktaki yeşil alanın 7 bin 500 metrekare gözükmesine rağmen, söz konusu yeşil alanın dökülen betonlarla her geçen gün azaldığı ortaya çıkıyor.

YUSUF ZİYA YILMAZ KAZANDIRMIŞTI 

Samsun'un eski Belediye Başkanı, AK Parti Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz kentin görüntüsünü bozdukları gerekçesiyle liman önündeki Gıda Borsası ve Kamyon Garajını yıkarak bölgeyi yeşil alana çevirip Adnan Kahveci Parkı yapmıştı. Eski SBB Başkanı Mustafa Demir ise Adnan Kahveci Parkı içindeki Çocuk Parkı'na 153 Kent Yönetim Merkezi kurarak çocukların oyun alanını yok etti. Atatürk Kültür Merkezi binasının hemen yanı başına Samsun’un 17 ilçesine hizmet verecek olan 'İlçe Terminali' binasını yaparak hizmete soktu. Bununla yetinmeyerek Adnan Kahveci Parkı’nda kalan yeşil alanın da büyük bir bölümüne beton dökerek araç sürücülerinin otopark olarak kullanmasına imkan tanıdı. Daha önce Anakent İş Merkezi içerisinde yer alan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi’ne Adnan Kahveci Parkı’nda yeni bina yaptı.
 

samsun samsun haber son dakika