AFAD Başkanı Samsun'da Sel Uyarıları Hakkında Konuştu

TAKİP ET

AFAD Başkanı Memiş, Samsun'da yaşanan sel taşkınları hakkında vatandaşları uyardı. Karadeniz Bölgesi'nde sel ikazlarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

AFAD Başkanı Okay Memiş, su taşkınlarının yaşandığı Samsun'un Terme ve Salıpazarı ilçelerinde incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan vatandaşları sel uyarılarına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Meteorolojik Veriler ve Uyarılar

Memiş, AFAD olarak meteorolojik verileri sürekli kamuoyuyla paylaştıklarını belirtti. Samsun'un doğusundaki Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık ilçeleri için turuncu uyarı verildiğini hatırlattı. Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında ilgili kurumların Samsun Valisi'nin başkanlığında toplandığını söyledi.

Tedbirlerin Önemi ve Müdahale

Vatandaşların cep telefonları, belediye ve cami hoparlörleri aracılığıyla uyarıldığını belirten Memiş, bu sayede herhangi bir can kaybı yaşanmadığını ifade etti. İki saat süren yağışlar boyunca 60'ın üzerinde ihbar alındığını, bu ihbarların 34'ünün mahsur kalma, 18'inin su baskını ve 8'inin heyelan olduğunu belirtti. Yaklaşık 656 personel ve 460 iş makinesiyle müdahale edildiğini açıkladı.

Diğer Bölgelerde Durum

Memiş, farklı illerde de yağışlardan dolayı can kayıpları yaşandığını belirtti. Ordu Çaybaşı ilçesinde bir vatandaşın, Muş Malazgirt ilçesinde bir başka vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi. Erzurum Tekman ilçesinde 4 kişinin yaralandığını belirtti.

Vatandaşlara Uyarılar

Memiş, vatandaşlara sel ikazlarına uymaları çağrısında bulundu. Özellikle su debisinin yüksek olduğu bölgelerde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. AFAD olarak her zaman vatandaşların emrinde olduklarını ifade etti.

Toplantıya Katılan Yetkililer

Toplantıya Samsun Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürü Sadi Ergin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Terme Kaymakamı Metin Maytalman ve ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

afad samsun sel uyarısı Karadeniz su taşkını turuncu uyarı afet yönetimi Terme salıpazarı Çarşamba AFAD Başkanı Okay Memiş Ayvacık