Aile ve Gençlik Fonu'na 9.485 Başvuru Yapıldı

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının gençlere kredi desteği sağlamak amacıyla oluşturduğu Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 9.485 başvuru yapıldı.

Aile ve Gençlik Fonu, aile müessesesini desteklemek, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla kuruldu. Fon kapsamında hayata geçirilen "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" ile gençlere kredi desteği sunuluyor. Bu proje ile evlilik yolunda ilk adımı atacak gençlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL faizsiz kredi verilecek. Ayrıca, evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal'ın Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin soru önergesini yanıtladı. Bakan Göktaş, başvuruların 15 Şubat'ta başladığını belirtti ve projenin ilk uygulamasının depremden etkilenen Adıyaman, Gaziantep (Islahiye ve Nurdağı ilçeleri), Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde yapıldığını açıkladı.

Pilot uygulama sonrasında, öncelikli olarak depremden etkilenen diğer iller olmak üzere, projenin ulusal düzeyde yaygınlaştırılması için çalışmalar devam edecek. Göktaş, projenin gençlerin evlilik süreçlerinde ihtiyaç duyacakları ekonomik desteği sağlarken, evlilikte karşılaşabilecekleri olası iletişim sorunlarına yönelik danışmanlık ve eğitim programları sunmayı amaçladığını ifade etti.

Aile ve Gençlik Fonu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Pilot uygulama 9.485 Başvuru ekonomi samsun haber gündem haber