AK Parti Atakum Adayı Özlem Maraş: "Atakum'un önceliği doğru trafik yönetimi"

TAKİP ET

AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Özlem Maraş, Atakum nüfusunun en hızlı artan ilçeler arasında olduğunu belirterek, şehir altyapısı ve özellikle trafik yönetiminde vatandaşın ihtiyaçlarına cevap verebilecek projeler geliştirdiklerini söyledi

Cumhur İttifakı AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Özlem Maraş, turizmden eğitime, kültürden sanata Atakum'un avantajlarından söz ederek, bu zenginliklerin Türkiye'de önemli bir konuma getirmek istediklerini söyledi.

Özlem Maraş, "Onbinlerce öğrenciye ev sahipliği yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve diğer eğitim kurumları ele alındığında Atakum, güçlü ve zengin eğitim altyapısıyla harmanlanmalı, yönetilmelidir. Atakum; durağan gelişim anlayışını vakit kaybetmeden terk etmelidir. Türkiye Yüzyılı vizyonunun sağlayacağı tüm avantajları bünyesine katarak, geleceğe dönük kalıcı planlamaları hızlıca hayata geçirmelidir" dedi.

Maraş, "Senin anlayışın benim anlayışım, senin adamın benim adamım, senin projen benim projem, senin görüşün benim görüşüm anlayışını hızla terk edeceğiz" sözlerini kaydetti.

'MAHALLE OTOPARKI' PROJESİ

Atakum'un otopark sorununa çözüm getireceklerini sözlerine ekleyen AK Parti'li Özlem Maraş, "Otoparklarımız sadece araç park etme alanları olarak değil aynı zamanda olası acil durumlarda toplanma alanları ve semt pazarı olarak da hizmet verecektir. Mahalle otoparkları, ulaşım güzergahında park problemine çözüm olacak, trafik akışını rahatlatacaktır" dedi.

TRAFİK YÖNETİMİNDE GÜVENLİK

Özlem Maraş, 'Kavşak Tasarımları Projesi'nden söz ederek, "Trafik yönetiminde güvenlik ve çevresel unsurları etkili bir şekilde planlayarak, ulaşım sistemlerinin verimliliği artırabilir. Trafik akışında uzman görüşleri alınarak yeni yaklaşımlar geliştirilip, uygulanacaktır. Sinyalizasyon sistemleri, yaya geçitleri ve uygun hız sınırları gibi unsurlar modern trafik anlayışına göre planlanacaktır. Kavşak tasarımı, yaya geçitleri, kaldırımlar ve bisiklet yollarını içerecek şekilde düzenlenecektir. Böylece kavşakların motorlu araçlar, yayalar ve bisiklet trafiği gibi uygulamalara güvenli hale getirilmesi sağlanacaktır. Kavşakların düzenlenmesi trafik akışını ve trafik akışını optimize ederek trafik güvenliğini sağlayacak ve daha etkili bir trafik yönetimi sunacaktır" sözlerini kaydetti.