AK Parti'de Samsun Büyükşehir'i 'kim alır' tartışması

TAKİP ET

AK Parti'de Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı 'Kim aday olursa' kazanırız sorusu hem milletvekillerinin, hem de teşkilatın birinci gündemi. Kim aday olacak mücadelesinde görüş ayrılıkları oluştuğu öne sürülüyor.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | Samsun'da siyaset daha çok AK Parti'de Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak ona kilitlendi.

Hem muhalefet partilerini  hem de AK Parti ve MHP'nin gündeminin ilk sırasını meşgul eden Büyükşehir adaylığı, özellikle AK Parti'nin yetkili isimlerinin de en yoğunlaştığı nokta oldu. 

Samsun'da AK Parti'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e rakip olarak 8 aday resmi başvuru yaparken, 27. Dönem milletvekili Fuat Köktaş ve bazı siyasilerin de adaylık için mücadele verdiği biliniyor.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ile İl Koordinatörü Adnan Günnar'ın 'anketlerden çıkan sonuçlara' göre değerlendirme yapacağı konuşulurken, Ticaret eski Bakanı Samsun Milletvekili Mehmet Muş'un da, ildeki aday tercihlerini yakından takip ettiği ve 'kimle kazanırız' sorusuna yanıt aradığı öne sürüldü. 

SAMSUN SİYASETİNDE ADAY ARAYIŞI SÜRÜYOR

Öte yandan Samsun'un diğer milletvekilleri Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı ve Ersan Aksu'nun da kendilerini ziyarete gelen aday adaylarına da, "Büyükşehir adayı kim olmalı' diye soru yönelttiği de siyasi kulislerin en önemli konusu haline geldi. Muhalefet partilerinin 'yerelde iş birliği' yapma ihtimali ya da seçmenin tabanda birlik yapabilme olasılıklarının hepsinin değerlendirildiği süreçte, Samsun dışında bazı yayın organları dahi Samsun'daki Büyükşehir adayı yarışını sayfalarına taşıyor. Bir gazeteci, Samsun'daki Büyükşehir adayı mücadelesinde milletvekilleri arasında fikir ayrılıkları oluştuğunu öne sürerken, özellikle Muş'un, halkın kısa sürede güvenini kazandığına dikkat çekilerek, "Muş'un görüşünü ihmal etmeyin' uyarısında bulunulması dikkat çekti.

VEKİLLERDE GÖRÜŞ AYRILIĞI MI OLUŞTU

Samsun Milletvekilleri, Büyükşehir adaylığı konusunda, 'Kimle kazanırız' sorusuna yanıt ararken, vekillerin arasında görüş ayrılıkları olduğu haberlerinin 'Samsun dışından basında yer alması dikkat çekti. 

VEKİLLER HANGİ ADAY ÜZERİNDE ANLAŞACAK

Mustafa Demir

Fuat Köktaş

Erdoğan Tok

Celal Uzunkaya

Osman Kaymak