AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan: 'Erdoğan Dünyaya Mesaj Verdi '

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, BM 78. Genel Kurulu'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heyetinde yer aldı. Karaaslan, "Cumhurbaşkanımız 'Dünya beşten büyüktür. Daha adil bir dünya mümkündür' sözleri ile dünyaya mesaj verdi "dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, BM 78. Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ziyaretlerinde eşlik etti.

Karaaslan, BM 78. Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ziyaretlerinde eşlik etti.

DÜNYAYA ÖNEMLİ 
MESAJLAR VERİLDİ 

Genel Kurul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM kürsüsünden 13. kez çok güçlü mesajlar verdiğini belirten Karaaslan, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın BM Genel Kurul hitabı yine Asya’dan Afrika’ya kadar tüm dünyanın yakından takip ettiği, bölgesel ve küresel gelişmelerle ilgili değerlendirmelerini ve krizlerin çözümü noktasındaki önerilerini içeren çok kapsamlı bir konuşmaydı.

Cumhurbaşkanımızın dünya barışı, herkes için güven ve refah vurgusu ile ‘Dünya beşten büyüktür. Daha adil bir dünya mümkündür' ifadesi bu sene de Genel Kurul görüşmelerine damgasını vurdu. Karabağ’dan Kafkasya’ya, Suriye’den KKTC’ye, Fas’tan Libya’ya kadar çok geniş bir coğrafyanın meselelerini gündeme getiren Cumhurbaşkanımız gıda krizi, iklim değişikliği, mülteci meselesi, sürdürülebilirlik, ailenin korunması, ırkçılık, yabancı düşmanlığı gibi konularda dünyanın bir kez daha dikkatini çekti. Genel Kurul kürsüsünden dünyanın gözünün içine bakarak küresel sistem için reform ve adalet çağrısını yineledi, insanlığın refahının sağlanması yolunda ülkemizin tavrını paylaştı. Biz de heyet olarak Genel Kurul salonundan bu tarihi anlara şahitlik etmenin gururunu yaşadık.” diye konuştu. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan