AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Emre Güneş: İLKADIM'A 'GÜNEŞ' DOĞACAK

TAKİP ET

AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Emre Güneş, projelerinin hazır olduğunu belirterek, "Bilim, sanat, kültür, eğitim gibi alanlarda ihtiyaçların karşılanacağını, yeniliklerle anılan bir İlkadım için yola çıktık" dedi.

AK Parti Samsun İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Emre Güneş, projelerini tanıttı. İlkadım'ın 61 mahallesinin röntgenini çektiklerini söyleyen Emre Güneş, yollardaki çukurdan, paslanmış çöp konteynırlarına kadar bir çok detayın gözlerine çarptığını belirtti. 

MAHALLELER GEZİLDİ

Mahallelerin ortak sorununun yol ve temizlik olduğuna vurgu yapan Güneş, "Yoldaki bir çukur, paslanmış bir çöp konteynırı, yıkanırken atlanan bir ara sokak, aydınlatması işlevsizleşmiş bir aydınlatma direği gibi çok detay diyebileceğiniz eksiklikleri görme fırsatı bulduk. Bunların yanında doğup büyüdüğümüz, sokaklarını arşınladığımız İlkadım’da bulunan her yaştan vatandaşlarımızın, ihtiyaç, potansiyel ve beklentilerini analiz ettik ve raporlaştırdık. Projelerimizi bu raporlarımız doğrultusunda tasarladık" diye konuştu. 

MOBİL UYGULAMA YAPILACAK

Güneş, projelerini anlatırken, şöyle devam etti: "Mahallelerimizde ortak sorunlar temizlik, yol ve kaldırım hizmetlerinin eksikliği. Ne yazık ki mevcut belediye yönetimi bu duruma karşı körebe oynuyor. Hızlı çözüm projemizle birlikte vatandaşlarımızın sorununu kısa sürede çözeceğiz. Hazırlayacağımız mobil uygulama ile sorunun resmini çekerek uygulamaya yüklemeleri yeterli olacaktır. Oluşturacağımız saha ekiplerimizle birlikte sorunlara direk müdahale edeceğiz."

BELEDİYE ASLİ GÖREVİNİ YAPAMIYOR

"Bu durumu proje olarak geliştirmemizden dolayı utanıyorum. Çünkü bunlar belediyenin asli görevleri ve bu hizmetlerin verilmesinde vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi gerekmektedir. Bu konuda umut tacirliği yapılması oldukça üzücü bir durum. Ne yazık ki mevcut belediye başkanının, asli görevlerini bile yerine getirmekten aciz olduğunu gördük." 

REHABİLİTASYON MERKEZİ

"Madde, alkol, tütün, teknoloji ve davranışsal bağımlılıklara yönelik mücadelede işlevsel bir konumda yer alacağız. Projelerimiz arasında yer alan 'Rehabilitasyon Merkezi, Belediye Oyun Alanı' çalışmalarımız bu alanlara yönelik çalışmalardan sadece birkaçı. Bunların yanında gençlerimizin madde ve alkol bağımlılıklarından kurtulması için nitelikli planlarımız var. Bu alanda üstün hizmet veren Amatem ve Çamatem merkezlerine katkı sağlamak ve taşın altına belediye olarak elimizi koymak boynumuzun borcu olmalı. Mevcut belediye, bırakın taşın altına elini koymayı, taşın üzerine ayağını basarak durumu daha da zorlaştırıyor." 

ÇOCUKLAR İÇİN OYUN ALANI

"Çocuklarımızın teknoloji bağımlılığı oldukça fazla olduğunu tespit ettik. Çocuklarımızın küçük yaşlarda teknoloji kullanmasının, onlarda DEHB ve çeşitli davranış bozukluklarına kapı araladığını gördük. 'Belediye Oyun Alanı' projemiz ile burada psikolojik destek alanları oluşturarak çocuklarımızın risklerden arınmasını ve soyuttan somuta yönelmesini sağlamayı hedefledik. Bu durumların yaşanmaması için önleyici hizmetlerimizi devreye sokacağız. Çocuklarımızın, gençlerimizin kaliteli vakit geçirmeleri için mahallere kuracağımız Sanat Sokağı Projesi, Sinema-Tiyatro Okulu Projesi, İnavasyon Merkezi Projesi, Kafe Projeleri ve Sosyal Kampüs Projesi alanları ile sosyal, kültürel ve eğitsel alanda kendilerini geliştirecekleri alan olacaktır."

AİLE DESTEK PROJESİ

"Aile Destek Proje'si ile birlikte İlkadım ilçemizde ailelerimizi tek tek ziyaret edeceğiz. Ziyaretlerimiz kapsamında ailelerimizde sosyal yardım, psikolojik hizmet ihtiyacı olan ailelerimize ücretsiz psikoterapi desteği ve sıkıntıları hangi konuda olursa hizmet sağlayacağız. Bu kapsamda kuracağımız Psikoterapi Merkezi aile terapisi, kaygı, öfke kontrolü, panik atak, travma sonrası stres bozukluğu, yeme bozukluğu, cinsel kimlik sorunu, obsesif- kompulsif bozukluklar gibi rahatsızlıklarda hizmet vermeyi planlamaktayız."

CAN DOSTLARA 3 FARKLI PROJE

"Başı boş can dostlarımızı da unutmuyoruz. Hem vatandaşlarımız için hem de sokak hayvanları için riskler oluşturan tespitlerimiz oldu. Can dostlarımız için 3 ayrı proje hazırladık. Can Dostları Rehabilitasyon ve Barınak Projesi, Pati Park Projesi ile  Can Dostları Eğitim Merkezi ve Can Dostları Otelcilik projelerini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Vatandaşlarımızın sahiplendikleri can dostları için vakit geçirecekleri, onların eğitimlerini yaptırabilecekleri alanlar oluşturacağız. Vatandaşlarımızın tatile gidecekleri zaman gözlerinin arkada kalmamaları için can dostlarımıza otelcilik hizmeti vereceğiz. Her bir alanda; kuşatıcı, ekonomik, uygulanabilir, hizmet odaklı ve ince düşülmüş projelere sahibiz. Eksiklikleri gördük, sorunları biliyoruz. Çözüm yollarımız mevcut. Hazırlıklarımızı tamamladık. Bunun için de göreve talip olduk."