AK Parti Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser: 'Anneler susmuyor susmayacak'

TAKİP ET

AK Parti Samsun Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Filistin'de İsrail'in uyguladığı soykırıma dikkati çekmek için Anneler Günü dolayısıyla açıklama yapıldı. Başkan Rabia Bay Keser, "Anneler susmuyor, susmayacak "dedi.

AK Parti Samsun Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Anneler Günü dolayısıyla Büyük Cami önünde basın açıklaması yapıldı. İsrail'in Filistin'e yönelik soykırımını kınayan kadınlar, "Gazze'de her gün 37'si anne 63 kadın ölüyor " pankartı açtı. 

2 BİN 100 KADIN KAYIP 

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, "Bir kadın, bir anne olarak çok net ifade ediyorum: her can tek, her can biricik ve 'bir cana kıyan tüm insanlığa kıymış gibidir.'Filistin Sağlık Bakanlığı'nın 5 Mayıs’ta yaptığı açıklamaya göre; İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 34 bin 683 kişi öldü, 78 bin 18 kişi yaralandı. Birleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin raporuna göre; Gazze’de  9 bin kadın öldü. Günde ortalama 63 kadın hâlâ ölüyor ve bunların 37’si ise anne. Kayıp ve akıbeti bilinmeyen kadınların sayısı 2 bin 100. Yaşamayacağını bile bile çocuk doğuran Gazzeli anneler için susmuyoruz. 

Yaşanan tüm zulme, acıya rağmen, eşini, evladını, ailesini kaybetmesine rağmen çocukları için, ülkesi için dimdik ayakta duran Filistinli anneler, er ya da geç kazanacak. Anneler bitmeden bu direniş bitmez "ifadelerini kullandı. 

Basın açıklamasına, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ve çok sayıda vatandaş katıldı.