AK Parti'nin başkanlar zirvesi başladı

TAKİP ET

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'ın Samsun ve bölge belediye başkanları ile mülakatı başladı.

AK Partide yerel seçimde belediye başkan aday adayı olmak isteyenler için başvurular başlarken, başvurular 17 Kasım'a kadar sürecek. Kamudan istifa ederek başkan aday adayı olmak isteyenler için ise süre 1 Aralıkta sona erecek. AK Partinin başkan aday adaylarını parti tabanına soracağı elektronik ortamda yapılacak temayül ise 19 Kasımda gerçekleştirilecek.

AK Parti başkan adaylarını belirlemek için süreci bir yandan devam ettirip kamuoyu anketlerini sürüdürüken, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun temaslarının ikinci gününde sabahın ilk saatlerinde bir otelde bazı belediye başkanları ile mülakat gerçekleştirdi. Yılmaz, Meşe Tesislerindeki basın buluşmasının ardından başkanlarla mülakat görüşmelerine devam etti. Samsun ve bölge belediye başkanları ile mülakat ve görüşmeler, öğleden sonra Atakum Kültür Merkezinde devam ediyor.

Görüşmelerde belediye başkanlarının durumu ve anketlerin değerlendirildiği öne sürülürken, toplantıya SBB'nin sürpriz aday adayı Coşkun Öncel'inde katıldığı öğrenildi.