AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse'den Vezirköprü adayı açıklaması: Kayıp defter yok!

TAKİP ET

AK Parti'nin Vezirköprü adayı için yapılan itirazda; 'karar defteri'nin kaybolduğu ve yenisinin İl Seçim Kurulu'na teslim edildiği iddialarına cevap veren İl Başkanı Mehmet Köse, "Kayıp diye bir şey yok. İddia edenler normal olarak deftere ulaşamadı" dedi.

SON DAKİKA SAMSUN HABER | ÖZEL HABER | AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Hedef Halk Gazetesi Haber Editörü Noyan Alper Cabbar'ın; "AK Parti Vezirköprü ilçe adayı Murat Gül için muhalefetin yaptığı itiraz sonucu 'adaylığı' düşmüştü. Ancak sizin de karşı yaptığınız itiraz sonucu 'adaylığı netleşti.'  Lakin bu süreçte partideki 'karar defterinin' kaybolduğu ve yeni karar defterinin notere imzalatıp, İl Seçim Kurulu'na teslim edildiği öne sürülüyor" sorusunu cevapladı.

KARAR DEFTERİ SEÇİM KURULUNA VERİLDİ

İl Başkanı Mehmet Köse, şöyle konuştu; "İlçe başkanlarımız bu süreçte doğal olarak değerlendirme hep olmuşlardır. İstifa etseler de etmeseler de. Defterle ilgili hususa ise defter seçim kurulu tarafından tasdik edilmiş bir şey. Böyle bir şeyin olması mümkün mü? İlk defa duyuyorum. Defterimizde yasal sürecin gerektirdiği şekilde karar mevcuttu. Sadece 'devam ediyor' gibi iddialar ortaya çıkmıştı. İlçe Seçim Kurulu, 'asıl defteri' istemeden iddiada bulunulan değerlendirmeye 'kanaat oluştu' diyerek karar vermişti. İl Seçim Kurulu da defter ve belgeleri istedi. Biz belgelerimize hakimiz. Kayıp diye bir şey yok. Sadece iddia edenler normal olarak deftere ulaşamadı. Nasıl ulaşacak? Devlet ulaşabilir. Dolayısıyla sorun mevcut değildi, sonuçta kamuoyu paylaşıldı."