AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 27 Başkan Kim Onları Tespit Edecek

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan seçilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na AK Parti'den giden 27 oyu hangi başkanlar verdi, raporunu istedi. Erdoğan'ın Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a, "Onları bulun, yoksa istifa et" dediği öne sürüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde birinci çıkan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 'Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Adayı' oldu.

İmamoğlu, AK Parti'nin adayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile yarıştı. İBB Başkanı İmamoğlu 515 oy alırken, Trabzonlu Başkan Ahmet Genç 250 oy alabildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı' seçildi.

Seçimlerde CHP'nin 448 delegesi, DEM Parti'nin 64, Yeniden Refah'ın 15, MHP'nin ise 56 delegesi bulunuyor. AK Parti'nin de 277 delegesi bulunuyor. MHP, Yeniden Refah ve DEM Parti, seçimlere katılmadı.

Sandıklarda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, CHP'nin delege sayısından 67 oy fazla oy çıkması ve AK Parti'nin aday Ahmet Genç'in partisinin delege sayısından 27 düşük olması dikkat çekti.

O BAŞKANLARI TESPİT EDİN!
TBB seçimlerinin ardından ortaya çıkan tabloda AK Partili bazı belediye başkanlarının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na oy verdiği ortaya çıktı. Bunun üzerine AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte partinin yönetimindeki bazı isimlerle görüşen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oldukça sinirlendiği, 'belediye başkanlarının tespit edilmesi' talimatı verdiği öne sürüldü.

BULAMAZSAN İSTİFA ET!

AK Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre, görüşmede AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın, Ekrem İmamoğlu'na oy veren AK Partili başkanların tespit edilerek, savunmalarının alınması ve bu tavırlarının nedeninin öğrenilmesini istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanlarının tespit edilememesi durumunda ise AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın istifa etmesini istedi. Yusuf Ziya Yılmaz'ın ise Genel Başkan Erdoğan'a kısa sürede isimleri tespit edeceğini ve kendisine ileteceğini bildirdiği öğrenildi.

YILMAZ, MALATYA'DA KONUŞTU

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Malatya'da partililere hitap etti. Yılmaz, "31 Mart'ta beklediğimizi alamadık. Parti olarak alınan sonuçlar üzerinde etkili olan faktörleri ve seçimde beklediğimiz sonucu alamayışımızın sebepleri inceleniyor, çalışmalar yapılıyor. Zaman içerisinde bu çalışmaların sonucunda yapılması, alınması gereken tedbir ve önlemlerin gereği zaten yapılacaktır.

Bunun birçok nedeni var ve bu nedenleri hepimiz biliyoruz. Seçim sürecinde rekabetin ortaya koyduğu duygusallık içerisinde incinmişlikler vardır. Bizim, gelecekteki çalışmalarımıza katkısı olacak şey, kucaklaşmak, Cumhurbaşkanımızın kurduğu dünyanın en büyük siyasi hareketlerinden birisi haline gelmiş olan AK Parti davasının bayrağını, sancağını taşımak" diye konuştu.

samsun samsun haber son dakika AK Parti Yusuf Ziya Yılmaz samsun son dakika haber