Akaryakıta Dev Zam Yolda: Zam 4 TL'yi Aşacak

TAKİP ET

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, Temmuz başı itibarıyla akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerine en az %17,87 oranında zam geleceğini açıkladı. Bu gece yarısından itibaren benzine 1,64 TL, motorine ise 1,63 TL zam yapılacak. Bingöl'e göre, 3 Temmuz itibarıyla akaryakıt fiyatlarında 4 TL'yi aşan bir artış bekleniyor.

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile birlikte vergi zamları akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren motorine 1 lira 63 kuruş, benzine ise 1 lira 64 kuruş zam yapılacak. Zamların nedeni ise yurtdışındaki ürün fiyatlarının artışı.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, 3 Temmuz’da akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerine gelecek zammın en az %17,87 olacağını belirtti. Bingöl'ün hesabına göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olacak zamlar da dahil edildiğinde, 3 Temmuz’da akaryakıt fiyatlarında 4 lirayı aşan bir artış yaşanacak.

Ozan Bingöl, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı aksi bir karar almaz ise 3 Temmuz tarihinde yani 13 gün sonra akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerindeki ÖTV tutarları Haziran ayı ÜFE’si sıfır bile gelse otomatik olarak en az %17,87 oranında artacaktır.

KDV’si ile yaklaşık artış tutarı 2 ila 2,5 lira arasında olacaktır. Bu geceki zam ile birlikte örneğin benzinde 13 gün sonra toplamda pompaya yansıyacak 4 lirayı aşan bir artış söz konusu olacaktır."

Akaryakıt dev zam benzin motorin otogaz vergi uzmanı ozan bingöl açıklama Alkol tütün ürünleri zam ekonomi samsun haber gündem haber