Akaryakıta Yine Zam Geldi

TAKİP ET

2024 yılında akaryakıt fiyatlarındaki son durumu öğrenin. İstanbul, Ankara ve İzmir'de güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları hakkında detaylı bilgi.

Son dönemde art arda yapılan zamlarla sarsılan akaryakıt piyasası, sürücüleri yeni bir mali yük altına soktu. İşte şu anki durum:

Benzin ve Motorin Fiyatları

İstanbul Anadolu Yakası'nda benzin fiyatı 40.17 TL iken, motorin litre fiyatı 40.6 TL olarak belirlendi. İstanbul Avrupa Yakası'nda ise benzin 40.3 TL, motorin ise 40.67 TL'ye satılıyor. Ankara'da benzin litre fiyatı 41.28 TL iken, motorin 41.68 TL'ye yükseldi. İzmir'de ise benzin 41.54 TL, motorin ise 42.07 TL olarak kaydedildi.

LPG Fiyatları

LPG fiyatları da değişkenlik gösteriyor. İstanbul Anadolu Yakası'nda litre fiyatı 20.83 TL iken, Avrupa Yakası'nda 20.90 TL olarak belirlendi. Ankara'da LPG'nin litre fiyatı ise 20.95 TL, İzmir'de ise 21.02 TL olarak açıklandı.

Petrol Fiyatlarındaki Etki

Brent petrolün varil fiyatının 82 dolara çıkmasıyla birlikte, akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş ivmesinin devam ettiği görülüyor. Kurban Bayramı öncesi yapılan büyük zam sonrasında fiyatlar rekor seviyelere ulaşmış durumda.

ÖTV Düzenlemesi ve Etkileri

2024 yılı başından itibaren yapılan ÖTV düzenlemeleri, benzin, motorin ve LPG fiyatlarındaki artışta önemli rol oynadı. Sürücüler, akaryakıt maliyetlerindeki bu artışlarla mücadele etmek zorunda kalıyor.

akaryakıt fiyatları motorin fiyatı benzin fiyatı LPG fiyatı İstanbul akaryakıt fiyatları Ankara akaryakıt fiyatları İzmir akaryakıt fiyatları Akaryakıta zam benzine zam zam samsun samsun haber