Akaryakıtta yeni dönem yarın başlıyor!

TAKİP ET

Yarından itibaren, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yeni kararı doğrultusunda, akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda aynı tür akaryakıt için fiyat farkı uygulanmayacak. Bu karar, akaryakıt sektöründe önemli bir değişikliği temsil ediyor ve 13 bin bayide fiyat güncellemelerine yol açacak.

EPDK'nin kararına göre, farklılaştırılmış akaryakıt ürünleri artık istasyonlarda aynı fiyata satılacak. Bu, "95 oktan benzin ve dizel, ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro" gibi ifadelerle farklı fiyatlarla satılan ürünlerin sonu anlamına geliyor.

Ancak, EPDK'nin açıklamasına göre, dağıtıcı lisansı sahipleri farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebilecek ancak bu özelliklerin fiyatını değiştiremeyecekler.

EPDK'nin bu kararı, akaryakıt istasyonlarının finansman maliyetlerini az da olsa düşüreceği değerlendiriliyor. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, bu kararın akaryakıt istasyonlarının zorlu ekonomik koşullarında bir rahatlama sağlayacağını ve istasyonların finansman maliyetlerini azaltacağını belirtti. Okumuş ayrıca, akaryakıt bayilerinin karlarının artırılmasına ilişkin devlete ilettikleri taleplerini de takip ettiklerini ve bu süreci yakından izlediklerini ifade etti.