Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsül dakikalar sonra ISS'e kenetlenecek

TAKİP ET

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı da taşıyan uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu'na 13.40'ta kenetlenmesi bekleniyor. Türkiye, uzaydaki yolculuğu meydanlardan ve söz konusu şirketin canlı yayınından takip ediyor.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı da taşıyan uzay aracının bugün saat 12.27'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlenmesini beklediklerini belirtildi. Ancak Dragon uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonuna 12:27 olarak açıklanan kenetlenme saati 12:45-13:45 arası olarak güncellendi. 

TAKSİM VE KIZILAY'DA İZLENECEK

Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bu tarihi an, Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlarımızda ve bilim merkezlerimizde yaşanacak. Herkes bu anları, ekranları başında da takip edebilecek. Milletimiz, gökyüzünün ötesindeki heyecanı yaşamaya, bu tarihi misyonda kenetlenmeye hazır" ifadelerini kullandı.

56 DAKİKA ERKEN KENETLENECEKTİ YİNE ERTELENDİ

Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi beklenenden 56 dakika erken gerçekleşeceği belirtilmişti. Axiom'dan yapılan açıklamada "Kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na TSİ 12:19'da kenetlenmesi bekleniyor" denilmişti.

Ancak Dragon uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonuna 12:27 olarak açıklanan kenetlenme saati 12:45-13:45 arası olarak güncellendi. 15:30'da da astronotlar için karşılama töreni düzenlenecek.

TÜRKİYE'DEN HEDİYE GÖTÜRÜYOR

Gezeravcı'nın kendilerini bekleyen yeni ekip arkadaşlarına götürdüğü hediyeleri vermesi bekleniyor.

İstasyonda halihazırda Rus, ABD'li, Japon ve Danimarkalı 7 astronot bulunuyor. Gezeravcı ve ekibiyle bu sayı 11'e çıkmış olacak. Gezeravcı, uzay istasyonunda geçireceği 14 gün boyunca 13 farklı deney gerçekleştirecek.