Amasya'da Haluk Levent Konseri

TAKİP ET

Amasya'da Haluk Levent konserinde, Gazze'deki katliamlar hakkında duygusal konuşma yaptı ve Filistinli çocuklar için şiir okudu.

Amasya Belediyesi’nin Yavuz Selim Meydanı’nda düzenlediği halk konserinde ünlü sanatçı Haluk Levent, Amasyalılara unutulmaz bir gece yaşattı. Konser sırasında Gazze'deki katliamlara değinen Levent, duygusal bir konuşma yaptı.

Gazze’deki Katliamlara Duygusal Tepki

Konser sırasında Haluk Levent, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlara dikkat çekerek, çocukların öldürülmesini kınadı. Levent, Nazi Almanyası döneminde Adolf Hitler’in Yahudilere yaptığı soykırımı hatırlatarak, benzer bir acının tekrar yaşanmaması gerektiğini vurguladı.

Haluk Levent'in Konuşmasından Satır Başları

Levent, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Hitler’in Yahudilere yaptığı zulmü görünce kendimize yapılmış gibi hissettik. O dönemde insanlar pişmanlık yaşadı çünkü hiçbir şey yapmadılar. Bugün de aynı pişmanlığı yaşamayalım. Netanyahu önderliğinde İsrail hükümeti, birkaç ayda 30 bin çocuğu katletti. Biz de burada 'kahrolsun' diyoruz."

Filistinli Çocuklar İçin Şiir Okudu

Haluk Levent, Nazım Hikmet’in Hiroşima’ya atılan bomba üzerine yazdığı “Kız Çocuğu” adlı şiirini Filistinli çocuklar için okudu. Ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi'ni ve İzmir Marşı'nı seslendirerek, konseri 'Yaşasın tam bağımsız Türkiye' sözleriyle tamamladı.

Amasya Belediye Başkanı’ndan Teşekkür

Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, Haluk Levent’e çiçek ve hediye vererek teşekkür etti. Başkan Sevindi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda da bir konser düzenleyeceklerini açıkladı.

Haluk Levent Amasya konseri Filistinli çocuklar Gençliğe Hitabe Turgay Sevindi 30 Ağustos Zafer Bayramı