Amigurumi Bebekler Hafızasını Güçlendiriyor

TAKİP ET

Ordu'da hafıza kaybı yaşayan Fethiye Geyik, amigurumi bebek örerek hafızasını ve el becerilerini geri kazanıyor.

58 yaşındaki Fethiye Geyik, 10 yıl önce geçirdiği bir baygınlık sonucu hafıza kaybı yaşıyor. Tedavinin yanı sıra Altınordu Belediyesi'nin açtığı amigurumi kursuna katılan Geyik, bu sayede hem sosyalleşme hem de hafızasını güçlendirme imkanı buluyor.

Kursta geçirdiği zamanla kendini daha iyi hisseden Geyik, "Amigurumi kursu bana iyi geldi. Burası tam bana göre. Sayı saymayı da bilmiyorum çünkü hafızam daha yeni yerine geliyor. İlmek atarken 1, 2, 3, 4 diye sayabiliyorum. Unuttuğum yerde, 'Hocam kaçta kaldım?' diye soruyorum. Hocam sağ olsun, bayağı kahrımı çekti. Bu süreçte de hafızam yavaş yavaş kendine gelmeye başladı" diyor.

Amigurumi bebek örmenin kendisini rehabilite ettiğini söyleyen Geyik, "Doktorum da burayı tavsiye etti. Toprağı, çiçekleri, hayvanları çok seviyorum ama onlar benim için yorucu oldu. Biraz da çevreyi kirletiyorum ama bu kirletmiyor. Yaptığım ürünler de hoşuma gitmeye başlayınca daha iyi hissediyorum" diye konuşuyor.

Geyik'in kurstaki eğitmeni Özlem İz ise Geyik'in kursa ilk geldiğinde sayı saymakta zorlandığını ancak zamanla bu sorunu aştığını ve örgü örmeyi tekrar hatırladığını belirtiyor.

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe ise her yaştan kadın, genç ve özellikle dezavantajlı gruplar için eğitim faaliyetlerini çeşitlendirmeye devam ettiklerini ifade ediyor.

amigurumi hafıza kaybı Ordu Fethiye Geyik Altınordu Belediyesi el sanatları terapi rehabilitasyon