Amisos ve Sevgi Kafe 7 Haziran'da açılıyor

TAKİP ET

SBB eski Başkanı Mustafa Demir'in önce özelleştirip, sonra kapısına mühür vurduğu Amisos Kafe ve Sevgi Kafe'nin akibeti belli oldu. SBB'nin yeni Başkanı Halit Doğan, her iki tesisin de 7 Haziran Cuma günü hizmete açılacağını duyurdu.

Samsun'un İlkadım ilçesi Baruthane mevkisinde bulunan Amisos Kafe ile Sevgi Yolu olarak bilinen eski fuar alanında bulunan Sevgi Kafe, Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Demir döneminde "sosyal tesisler belediyeye mali külfet getiriyor" diyerek, kiralama ihalesine çıkarılmış ve özel bir işletmeye verilmişti.

İşletmecinin Amisos Kafe'nin kira ödemelerinde sorun yaşaması, Sevgi Kafe'nin de 'İşyeri açma ve çalışma ruhsatı' olmaması nedeniyle eski Başkan Mustafa Demir döneminde mühürlenerek kapatılmıştı. Ancak işletmeci daha sonra kirayı yatırmış, Demir'den ise "Kafeleri belediye işletecek" açıklaması gelmişti. Uzun bir süredir kapalı durumda bulunan Amisos Kafe ve Sevgi Kafe'nin yeni dönemde akibeti ise belli oldu. Samsun Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında alınan kararla yeniden belediyenin tesisi oldu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse ile birlikte Amisos Kafe'ye giderek incelemede bulundu, personellerle fotoğraf çekindi.

7 HAZİRAN CUMA GÜNÜ AÇILIYOR

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Amisos Kafe ve Sevgi Kafe'nin 7 Haziran Cuma günü belediye bünyesinde yeniden vatandaşların hizmetine açılacağını söyledi. SBB Başkanı Halit Doğan, "Eşsiz manzarası ile kendine hayran bırakan mekan Amisos Kafemizdeyiz.

Cuma günü hizmete girecek olan Amisos Kafemizi ziyaret edip incelemelerde bulunduk. Samsun'umuzun değerlerinin, hafızasının ve zenginliklerinin farkında olarak, insanımızın gönlünde güzel bir yer edinebilme gayesiyle hizmetlerimize devam ediyoruz" dedi.

https://www.hedefhalk.com/samsun-da-amisos-kafe-de-muhurlendi/1730771/

SBB eski Başkanı Mustafa Demir döneminde 'mali külfet getiriyor' denilerek kiraya verilen Amisos ve Sevgi Kafe, kiranın ödenmemesi ve ruhsatın olmaması nedeniyle zabıta ekipleri tarafından mühürlenmişti.

https://www.hedefhalk.com/samsun-da-belediye-isletmesi-ruhsatsiz-cikti/1730490/

samsun samsun haber son dakika Samsun Büyükşehir Belediyesi Halit Doğan Amisos Sevgi Kafe