Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın: 'Emekliler mağdur edildi'

TAKİP ET

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Meclis'te görüşülen torba yasa da SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin yüzde 37.50 olan zamlarının yüzde 49.25'e çıkarıldığını belirterek, emeklilerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, memura verilen 8077 TL seyyanen zammın memur emeklilerine verilmediğine vurgu yaparak, çalışan memur ile emekli memur arasındaki maaş uçurumunun derinleştiğini, çalışan memurların emekli olduklarında seyyanen zammın maaştan düşüleceğine dikkat çekerek memurların zararına bir uygulama olduğunu söyledi.

TAŞKIN ÇAĞRI YAPTI 

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 5.000 TL zammın ardından ayrıca yüzde 37.50 olan zammın yüzde 49.25’e çıkartılmasıyla önemli bir iyileştirme yapıldığını belirten Taşkın, ancak aynı artışın memur emeklilerinden esirgendiğinin altını çizdi. Taşkın, "Yetkililer, emekliyi enflasyona ezdirmedik, diyedursun, emekliler ne yaşadığını ve nasıl yaşadığını iyi bilmektedirler. Şu halde Meclis’te görüşülmekte olan torba yasaya 8077 TL seyyanen zammın memur emeklilerine verilmesi için bir düzenleme yapılarak mağduriyetleri önlenmelidir "dedi.