Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın: Sağlık Çalışanlarına Bayram İkramiyesi Verilmeli

TAKİP ET

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sağlık çalışanlarının barış, savaş, salgın ve doğal afetler gibi çeşitli tehlikelere rağmen görevlerini aksatmadan yürüttüğünü belirterek, Anayasa'nın 5. maddesine dikkat çekti. Taşkın, memurlara bayram ikramiyesi verilmemesinin ayrımcılık olduğunu vurguladı.

Necip Taşkın, yaptığı açıklamada, memur emeklileri ile işçi emeklilerine yılda iki defa bayram ikramiyesi verilmesini desteklediklerini belirterek, Anayasa ve Sosyal Devlet ilkesi gereğince memurların yaşam seviyesini yükseltmek, çalışanları korumak, güvenli ve sağlıklı yaşama koşullarını sağlamak ve ayrımcılığı ortadan kaldırmak amacıyla Devletin memurlara da bayram ikramiyesi vermesi gerektiğini ifade etti.

Taşkın, Anayasa'nın 5. maddesinin, devletin kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak şekilde sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmak; insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamakla yükümlü olduğunu belirtti. Ayrıca, Anayasa'nın 55. maddesinin, devletin çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri ve diğer sosyal yardımlardan yararlanmaları için gerekli tedbirleri alması gerektiğini vurguladı.

Taşkın, memurların bugünkü ekonomik koşullarda geçinemediğini, özellikle büyük şehirlerde görev yapan memurların ev kirası, ulaşım, elektrik, doğalgaz ve gıda temininde zorluk çektiğini belirtti. Bu ekonomik zorluklar karşısında memurların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmelerinin ve insanca yaşayabilmelerinin imkansız olduğunu ifade etti. Emekli ve işçilere verilen bayram ikramiyesinin memurlara da verilmesi gerektiğini, aksi takdirde çalışanlar arasında ayrımcılığın devam edeceğini belirtti.

Necip Taşkın, Anayasa'nın çalışanlara adil bir ücret verilmesini, adil çalışma koşulları, güvenli ve sağlıklı yaşama, ayrımcılık yasağı ve korunma hakkı gibi geniş bir yelpaze içerisinde hak ve etki kullanmayı öncelikli olarak sıraladığını söyledi. Taşkın, "Memurun içinde bulunduğu ekonomik koşullar dikkate alındığında, Anayasa’nın amir hükümleri gereğince, memurun hayat şartını tam olarak iyileştiremese bile, ayrımcılığı ortadan kaldırmak ve çalışanlar arasında adil bir ücretlendirme yapmak için dini bayramlar öncesinde memurun ihtiyaçlarını karşılayabilmesi açısından bayram ikramiyesi verilmesi gerekmektedir" dedi.