Anadolu Sağlık Sen: Sağlık Personeli Alımı Yetersiz, En Az 100 Bin Olmalı

TAKİP ET

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Sağlık Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan 27 bin sağlık personeli alımı kararının yetersiz olduğunu belirterek, en az 100 bin personel alımı talebinde bulundu. Taşkın, özellikle sağlık personeli açığının göz önüne alındığında, mevcut alımın iş yükünü hafifletmeye yetmeyeceğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı'nın ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde alım yapacağını duyurmasının ardından, başvuru şartlarına dikkat çeken Taşkın, adayların başvurularını KPSS-2024/5 Tercih Kılavuzu üzerinden gerçekleştirebileceklerini, ancak belirtilen sayının yetersiz olduğunu vurguladı.

Genel Başkan Taşkın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sağlık personeli üzerindeki iş yükü hafifletilmelidir. Ağır çalışma koşulları nedeniyle fazla yıprandıkları gibi sosyal hayattan da izole oluyorlar. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı, alınacak personel sayısını artırmalıdır." dedi.

Açıklanan alım pozisyonlarına bakıldığında, farklı alanlardaki sağlık personeli ihtiyacını karşılamak adına belirlenen sayıların yetersiz olduğunu belirten Taşkın, en az 100 bin personel alımının sağlık sisteminin daha etkin ve verimli çalışmasına katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.