Anafartalar Anadolu Lisesi Müzik Kulübü Öğrencileri, Özel Çocuklarla Buluştu

TAKİP ET

Anafartalar Anadolu Lisesi Müzik Kulübü öğrencileri, Altınkum Özel Eğitim Uygulama Okulu ile iş birliğinde gerçekleştirilen "Sevgi Varsa Engel Yoktur Projesi" kapsamında özel çocuklarla bir araya geldi.

Proje, Anafartalar Anadolu Lisesi müzik öğretmenleri Zekerya Karataş ve Savaş Güler koordinatörlüğünde, Reader firmasının sponsorluğunda hayata geçirildi. Öğrenciler, akran rehberliği ve farkındalık amacıyla bu proje kapsamında etkinlikler düzenledi.

İlk etkinlikleri 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü'nde gerçekleşen konser ve eğlence programıyla başladı. Öğrenciler, birlikte pasta kesimi ve yemek organizasyonu gibi etkinliklerle özel çocuklarla bir araya geldi. İkinci etkinlikte ise 60 öğrenci ve öğretmen grubuyla birlikte bowling turnuvası düzenlendi ve keyifli vakit geçirildi.

Anafartalar Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Özdemir, projede emeği geçen öğretmenlere, proje ortağı Altınkum Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü İlker Karakaya'ya ve tüm öğrencilere teşekkür etti. Ayrıca, projenin başından beri sponsor desteği veren firmaya da hassasiyetinden dolayı teşekkürlerini iletti. Bu tür etkinliklerin toplumsal duyarlılığı artırdığı ve engelli bireylerle olan etkileşimi güçlendirdiği vurgulandı.