Ancelotti'den Final Öncesi Arda Güler Kararı! Özel Görüştüler...

TAKİP ET

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2023-2024 sezonunun şampiyonu, Almanya temsilcisi Borussia Dortmund ile İspanya ekibi Real Madrid arasında oynanacak finalde belli olacak. Arda Güler'in karşılaşmada forma giyip giymeyeceği merak edilirken, tecrübeli çalıştırıcı Ancelotti'nin yıldız isimle özel bir görüşme yaptığı öğrenildi.

HAKEMLER VE MAÇ DETAYLARI

Karşılaşmayı Sloven hakem Slavko Vincic yönetecek. Vincic'in yardımcılıklarını Tomaz Klancnik ve Andraz Kovacic üstlenecek. Fransız François Letexier'nin dördüncü hakem olacağı maçta, Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak Sloven Nejc Kajtazovic, Rade Obrenovic ve İtalyan Massimiliano Irrati görev yapacak.

ARDA GÜLER YEDEK

Final öncesi ilk 11'ler belli olurken, milli yıldız Arda Güler'in mücadeleye yedek kulübesinde başlayacağı açıklandı.

Borussia Dortmund (Muhtemel): Gregor Kobel, Julian Ryerson, Mats Hummels, Nico Schlotterbeck, Ian Maatsen, Emre Can, Marcel Sabitzer, Karim Adeyemi, Julian Brandt, Jadon Sancho, Niclas Füllkrug

Real Madrid: Thibaut Courtois, Dani Carvajal, Nacho, Antonio Rüdiger, Ferland Mendy, Federico Valverde, Toni Kroos, Eduardo Camavinga, Jude Bellingham, Rodrygo, Vinicius Junior

ANCELOTTI ARDA İLE GÖRÜŞTÜ

Dev final öncesi son antrenmanda Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'nin, Arda Güler ile özel bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. İtalyan teknik adamın, genç yıldıza, "Sana ihtiyacımız olursa oynayacaksın, yeteneğine güveniyorum. Bu finalde hepiniz önemlisiniz" dediği öğrenildi.

TÜRK FUTBOLCULAR SAHNEDE

Final maçında Şampiyonlar Ligi kupası, bir Türk futbolcunun elinde havalanacak. Real Madrid'de Arda Güler, Borussia Dortmund'da Salih Özcan ve Türk asıllı Alman milli futbolcu Emre Can görev verilmesi halinde forma giyecekler ve kariyerlerinin ilk "Devler Ligi" şampiyonluğu için mücadele edecekler.

15. VE 2. ŞAMPİYONLUKLARIN PEŞİNDELER

"Devler Ligi" finalinde Real Madrid 15'inci, Borussia Dortmund ise ikinci şampiyonluğunu hedefliyor. Real Madrid, 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2018 ve 2022 yıllarında olmak üzere toplam 14 kez kupayı kazandı. Borussia Dortmund ise kupadaki tek şampiyonluğunu 1997'de elde etti.