ANDA Samsun yeni binasında

TAKİP ET

ANDA Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği Samsun hizmet binası, düzenlenen törenle hizmete girdi. İl Başkanı Coşkun Arslan, "Yeni hizmet binamız Samsun'a hayırlı olsun "dedi.

ANDA Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği Samsun Şubesi hizmet binası, mehteranlı gösteri ve geniş katılımla hizmete açıldı. ANDA Samsun İl Başkanı Coşkun Arslan, Türkiye’nin en büyük sivil arama kurtarma teşkilatlarından birine sahip olan ANDA Derneği Samsun Temsilciliği'nin kente hayırlı olmasını diledi. 

Arslan, dernekler statüsünde olup kuruluşundan bu yana insani yardım faaliyetleri ile Suriye, Afrika, Afganistan, Irak, Moğolistan, Makedonya, Ukrayna, Azerbaycan, Pakistan, Filistin’e kadar uzanan geniş bir coğrafyada arama kurtarma, kriz çözümü, acil yardım gibi sorunların çözümüyle ilgili faaliyet sürdüren derneğin açılışına katılanlara teşekkür etti. 
Arslan, derneğin Türkiye’deki faaliyetlerinin yansıra Suriye ve Afganistan’da bulunan yetim merkezlerinde yüzlerce yetimin yuvası olduğunu aynı zamanda bu yetimlerin savaş sonrası rehabilite edilmesi, eğitilmesi için çalıştığını belirtti. Arslan, savaş bölgelerinde gençlere ve kadınlara yönelik mesleki ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra kurulan sabit ve mobil sağlık merkezleri ile insanların sağlık hizmetine erişimini kolaylaştırdıklarını sözlerine ekledi. 

TÖRENE YOĞUN KATILIM 

Açılış törenine, AFAD İl Müdürü Ahmet Seldüz, Yeniden Refah Partisi İlkadım Belediye Başkan Adayı Kemalettin Tangal, Saadet Partisi İlkadım Belediye Başkan Adayı Muhammed Okutan, Milli Yol Partisi İlkadım Belediye Başkan Adayı Gökhan Cigalı, Milli Yol Partisi Çarşamba Belediye Başkan Adayı Yüksel Yiğit, CHP Canik Belediye Başkan Adayı Özler Yılmaz, Deva Partisi Canik Belediye Başkan Adayı Rıdvan Kudu, Samir Sekreteryası Ali Sarıalioğlu, Sevdamız Samsun Platformu Başkanı Nuri Seven, MHP İl Eski Başkanı Mehmet Güler ile İHH Arama Kurtarma, Türk Telekom Arama Kurtarma ekipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.