Ankete vurgu yaptı 'adaylık' sinyali verdi

TAKİP ET

Samsun'un deneyimli siyasetçilerinden Süleyman Kaldırım, 'karar vericileri' eleştirdi, 'adaylık sinyali' verdi. Kaldırım, "Bu saatten sonra Samsun ve İlkadım'a hizmet etme yollarını arayacağız" dedi.

31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde AK Parti'den İlkadım Belediye Başkan aday adayı olan ancak 'aday gösterilmeyen' Süleyman Kaldırım, sert ifadelerle 'karar vericileri' eleştirdi.

Kaldırım, kamuoyu araştırmalarında 'önde çıkan aday' olmasına rağmen karar vericiler tarafından 'değerlendirme dışında' bırakıldığını savunarak, 'Kendi adamım olsun' düşüncesiyle hareket eden kişi/kişiler herkesin hakkına girdiğini söyledi.

ANKETLERDE AÇIK ARA ÖNDEYDİK
Süleyman Kaldırım, paylaşımında şu ifadelere yer verdi; "2024 Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimi için aday adayı oldum. Maksat, yarım kalan hizmetlerimizi tamamlamak, hemşerilerimizin hayır duasını almaktı. Yapılan anketlerde sizlerin teveccühü ile şahsımın açık ara önde çıkmasına rağmen; 'aday belirlemesi' beklenen karar vericiler, Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu görevi maalesef hakkaniyetli bir şekilde yerine getirmemişlerdir. Şahsım, anketlerden çıkartılarak bilinçli bir şekilde değerlendirme dışı bırakılmıştır. AK Parti'nin sahibi millettir. 'Kendi adamım olsun' düşüncesiyle hareket eden kişi/kişiler herkesin hakkına girmiştir. Hemşerilerim, bu saatten sonra biz yine Samsun için, İlkadım için önceden olduğu gibi hizmet etme yolları arayacak, elimizden geldiğince şehrimize hizmet edeceğiz."

KALDIRIM 'ADAY GÖSTERİLMEDİ'

Samsun'da 2004-2009 yılları arasında AK Parti'den Gazi Belediye Başkanı seçilen, 'Bütünşehir Yasası' ile 2009 yerel seçimlerinde İlkadım Belediye Başkan adayı olarak seçimi dönemin MHP'li adayı Necattin Demirtaş'a kaybeden Süleyman Kaldırım, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti'den İlkadım Belediye Başkan Aday adayı oldu ancak 'aday gösterilmedi.'