Antalya-Ankara Arasını 4 Saat 45 Dakikaya Düşürecek Hızlı Tren Projesi

TAKİP ET

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya'ya yönelik büyük bir ulaşım hamlesi başlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya-Ankara arasını 4 saat 45 dakikaya indirecek bir hızlı tren projesinin planlandığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, Antalya'nın kuzeyinden Alanya İlçesi'ne kadar kesintisiz ulaşım sağlanması amacıyla bir dizi altyapı çalışmasının yapıldığını ifade etti. Bu kapsamda, Antalya Kuzey Çevre Yolu'nun ve devamında bulunan devlet yolunun modernize edildiğini ve otoyol güzergahıyla bütünleştirildiğini belirtti.

Hızlı demiryolu ağıyla Antalya'nın bağlantısını güçlendirmek için Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Isparta/Burdur-Antalya ve Kayseri-Aksaray-Konya-Seydişehir-Antalya kesimlerinde hızlı tren demiryolu projelerinin planlandığını dile getiren Uraloğlu, etüt proje çalışmalarının tamamlandığını vurguladı.

Antalya'ya demiryolu ulaşımı fikri, Osmanlı döneminden beri gündemde olsa da uzun yıllar gerçekleşmedi. Cumhuriyet'in 10. yılı olan 1933'te çıkarılan bir kanunla başlayan proje, ödenek yetersizliği ve 2. Dünya Savaşı gibi faktörlerle tamamlanamadı.

Bu yeni hızlı tren hattı, Ankara ve İstanbul ile İzmir'e bağlanan hızlı tren hatlarının bir parçası olacak. Projenin tamamlanmasıyla İstanbul'dan Antalya'ya hızlı trenle 4 saat 45 dakikada ulaşım sağlanabilecek.