Araç Muayene İstasyonları Özelleştiriliyor

TAKİP ET

Trafikteki motorlu araçların teknik şartlara uygunluğunu tespit etmek için yapılan araç muayeneleri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın aldığı kararla özelleştiriliyor.

TÜVTÜRK eliyle belli zaman aralıklarında yapılan araç muayeneleri artık özelleştirme kapsamında. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın aldığı kararla, araç muayene hizmetlerinin özelleştirilmesi kararlaştırıldı. İşte detaylar:

Özelleştirme Kararının İçeriği

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamındaki araç muayene hizmeti, özelleştirme programına alındı. Özelleştirme işlemleri, 15 Ağustos 2027 tarihine kadar tamamlanacak. İşletme hakkının verilmesi, mülkiyetin gayri ayni haklarının tesisi, gelir ortaklığı modeli ve diğer hukuki tasarruflar ve kiralama yöntemleri birlikte uygulanarak gerçekleştirilecek.

Süreç ve İhale

Özelleştirme sürecinin tamamlanması için yeni ihale en geç 15 Ağustos 2027 tarihine kadar sonuçlandırılması gerekiyor. 2021 yılında yapılan düzenlemeyle, araç muayene ihalesi için imtiyaz sözleşme süresi bitimi tarihinden en az 5 yıl öncesinde gerekli plan, proje, altyapı ve benzeri işlemlerin başlatılması ve yeni ihale sürecinin belirlenen tarihe kadar tamamlanması kararlaştırılmıştı.

Araç muayenesi TÜVTÜRK özelleştirme trafik kanunu karayolu güvenliği ihale Samsun Haber hasan hüseyin örnek